‘Mijn kanaries zijn stuk voor stuk opgegeten’

02-10-2014 17:30

De Eindhovense wijk Acht gaat al lange tijd gebukt onder een horrorrattenplaag des doods. Gif neerzetten, kieren dichtkitten, in het Brabants schelden, het helpt allemaal niets. Zo ondervond ook Freek van Beek, die als hobby het houden van kanaries in een volière heeft.

De ratten hebben inmiddels een ware slachting onder zijn kanariepietjes aangericht. Je reinste kanariecide.

Uiteindelijk heeft meneer Van beek tijdelijk zijn hobby opgegeven om te wachten tot alle ratten weg waren. Maar helaas. Toen hij splinternieuwe kanaries in zijn volière had gezet werden ze binnen no time weer opgevreten door het rattengespuis.

De gemeente Eindhoven doet vooralsnog niets. Eerst moet er naar aanleiding van raadsvragen worden vergaderd in een commissie, daarna wordt dat geëvalueerd in een evaluatiecommissie zodat er een begin kan worden gemaakt van een beleid binnen een gemeentebreed beleid in kort bestek. In dat beleid komt dan een protocol met beslisboom waarmee het gesprek met de bewoners kan worden aangegaan zodat nog voor 2024 iets zal worden gedaan tegen de rattenplaag.

Als wij inwoner waren van wijk Acht zouden wij niet langer wachten op democratische besluitvorming maar gewoon zorgen voor een kattenplaag en zo’n magische rattenvanger met toverfluit inhuren.