TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Scotland Yard gaat zich bemoeien met internettrollen in zaak Madeleine McCann

Anonieme ultrahaat tegen ouders Madeleine McCann overspoelt internet

De ouders van het in 2007 verdwenen meisje Madeleine McCann zijn slachtoffer van zulke extreme internethaat dat Scotland Yard nu serieus overweegt actie te ondernemen tegen de vaak anonieme trollen.

Een onbekende internetgebruikster heeft een dik dossier samengesteld met daarin veel schokkende voorbeelden van online trolacties, bedreigingen, intimidatie, oproepen tot geweld, laster, smaad en haatzaaierij aan het adres vand e familie McCann en dit aangeboden aan de politie, meldt CBS News.

De politie wil nu samen met het OM kijken of de zaaiers van deze online haat kunnen worden vervolgd.

De meeste anonieme trollen die hun agressie richten op de familie McCann zijn boos omdat Madeleine McCann helemaal alleen in een niet afgesloten kamer lag te slapen toen ze verdween. Ze beschuldigen de ouders van nalatigheid.

De internethaat varieert van eenvoudige scheldpartijen op open riool Twitter tot serieuze oproepen aan huurmoordenaars en terroristen om de familie McCann om te leggen.

Ook worden (bewerkte) foto’s van de McCann’s online geplaatst en zelfs foto’s van hun familieleden, al dan niet met kleine kinderen herkenbaar in beeld, worden op Facebook gedeeld en belachelijk gemaakt.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.