Leven

Trends van het najaar: tegengestelde materialen en stijlen

02-10-2014 10:58

Dit najaar staat in de damesmode in het teken van veel basistinten en het combineren van verschillende materialen als leer en wol. Alhoewel zwart en wit de boventoon voeren zijn er ook andere ‘pops of color’ als oudrose en kobaltblauw. Dat zwart en wit een van de belangrijkste tinten zijn om te dragen is kenmerkend. Dit najaar moet je tegengestelde kleuren en materialen met elkaar combineren zoals wol en leer. Welke items moet je in je kast hebben dit najaar? We zetten er een aantal op een rijtje.

fashion collage 2014

De oversized Coat

Oversized komt dit najaar helemaal terug in zowel vesten als jassen en truien. Waaraan herken je een oversized item? Bij oversized zijn vaak de schoudernaden en mouwen lager ingezet, waardoor het model ook automatisch groter valt. Kan iedereen dit dragen? Dat hangt er vanaf, bij een goede coat zorgt de padding in de schouders vaak voor het model. Bij vesten is dit lastiger en krijg je snel afhangende schouders. Toch is zo’n coat ideaal omdat je er makkelijker een blazer onder kunt dragen. Zo’n coat moet wel gecombineerd worden met een strak rokje of broek om het geheel niet te lomp te maken.

Fluffy

Er zijn heel veel van die heerlijke zachte ‘fluffy’ items te vinden. Fluffy materialen zijn donzig of pluizig, het lijken net een soort van over de top schattige vachtjes. Dit soort materiaal komt terug in zowel gillets als vesten of jassen. Vaak is het materiaal gemaakt van polyester en je ziet veel lichte tinten als oudrose en zand en af en toe ook in het zwart.

Poncho

Omslagdoeken en poncho’s zijn niet uit het modebeeld weg te denken. Heel veel van deze accessoires gaan gepaard met van die franjes aan de uiteinden. De fijnste poncho’s zijn gemaakt van wolsoorten. Er zijn echter ook veel budgetitems te vinden van acryl. Het nadeel van acryl is dat je haar sneller statisch wordt, daarnaast is echt wol toch wel 10 keer warmer dan de kunstmatige soorten. Poncho’s kun je dragen over stoere jacks, vesten of blazers. Het is ideaal voor wanneer het weer net te warm is voor een jas, maar te koud om zonder de deur uit te gaan.

Leren accenten

Zowel in de mannen- als damesmode komt (imitatie)leer echt terug als trend. In het voorjaar kon je al je leatherlook legging aan, dit najaar telt deze ook nog steeds mee! Alhoewel dit niet echt vernieuwend is zijn de leren accenten dit najaar des te belangrijker! Leren stukken vind je in jacks, jurken en blazers. Het maakt je outfit net een tikje stoerder en de items zijn goed te combineren met bijvoorbeeld een fluffy gillet of een fijn wollen vest.

Lange vesten

Lange vesten zijn heerlijk warm en zwieren nonchalant achter je aan als je loopt. Je ziet ze in veel verschillende tinten en materialen terugkomen. Veel mensen denken dat lange vesten juist lomp maken, maar dit is niet het geval. Bind er een mooi ceintuur omheen om eventueel je taille te benadrukken en combineer het met een eenvoudige top en mooie jeans. Je bent meteen klaar.

Beeld: Shutterstock