BITS – Gamenieuws: Super Smash Bros, Shadow of Mordor en Alien: Isolation!

03-10-2014 16:00

Zo verschijnen er weinig nieuwe games, en zo in één keer een hele hoop! Super Smash Bros. voor de 3DS, Shadow of Mordor en het doodenge Alien: Isolation; toe maar! Verder: check de verschillende stukken artwork: erg gaaf!

Naughty Dog-artprints bij C&B

Cook & Becker, de Nederlandse handelaar in digital art, heeft z’n collectie uitgebreid met concept art van de studio Naughty Dog (o.a. Uncharted en The Last of Us). Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de ontwikkelaars wordt een collectie werken van de game Uncharted verkocht, in gelimiteerde oplage.

BITS_DRAKE

Check hier alle werken!

En de grootste game-uitgever ter wereld is…

Electronic Arts en Activision Blizzard voeren al jaren een strijd over welke van de twee het grootste en rijkste is. Op dit moment is dat overigens EA met gamegerelateerde inkomsten van 2,3 miljard dollar in het eerste half jaar van 2014.

BITS_TENCENT

Is EA daarmee automatisch de grootste uitgever ter wereld? Niet bepaald! Die eer gaat momenteel naar Tencent. Dit Chinese bedrijf is eigenaar van League of Legends en verzorgt ‘free-to-play’-spellen voor de Chinese markt. Tencent behaalde in het eerste half jaar van 2014 een omzet van 3,5 miljard dollar. Interessant om te zien dat mobile games in rap tempo de consolemarkt overtreffen.

Videogames in Japanse houtsneden

Japanse houtsnijkunst had veel invloed op de impressionisten: onder andere Vincent van Gogh liet zich inspireren door deze kunstvorm. Jed Henry en Dave Bull maken onder de naam Ukiyo-e Heroes mooie afdrukken in deze stijl. Check hoe ze bekende gamepersonages bewerken: extreem cool om te zien! Herken je ze allemaal?

BITS_EDO BITS_EDO2 BITS_EDO5 BITS_EDO4 BITS_EDO3

De afbeeldingen zijn te bestellen op de site van Ukiyo-e Heroes. Je kunt kiezen uit echte houtprints (vanaf ruim 100 euro) of een gedrukte replica (vanaf ongeveer 40 euro). Hier vind je de gehele collectie!

En komt er nog iets leuks uit?

Allemaal leuk en aardig, die kunstwerken, maar verschijnt er nog een leuke game deze week? Jazeker! Shadow of Mordor is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PC, Playstation 3/4 en Xbox 360/One. Het is een Assassin’s Creed-achtig spel, waarin je het opneemt tegen gemene orcs.

In Alien: Isolation (7 oktober, pc; PS3/4; Xbox 360/One) neem je het ook op tegen een monster, met het verschil dat deze in een halve seconde je kop er af trekt! In deze game beweeg je door een ruimtestation waar een xenomorph los rondloopt. Het beest is véél te sterk en snel: in een direct gevecht heb je geen enkele kans. Dat wordt sluipen, slim gebruik maken van je omgeving en jezelf verstoppen om de Alien te ontwijken!

Minder eng, maar wel erg lollig: Super Smash Bros. 3DS is vandaag uit op de Nintendo 3DS en 2DS! Dat wordt matten met een sloot aan Nintendo-figuren; banzai!

De Poll

De kans bestaat dat je op dit moment bezig bent om je favoriete voetbalclub naar de top te brengen in Fifa 15! Vorige week vroegen we je op welk systeem je een virtueel balletje trapt. Een behoorlijk aantal van jullie (30%) speelt het spel op de Playstation 3 en Xbox 360. Dat is relatief veel, in ieder geval meer dan we hadden verwacht. Blijkbaar zijn er behoorlijk wat mensen nog niet overtuigd om een nieuwe spelcomputer op te duikelen!

BITSPOLLFIFA

Een kwart van jullie speelt sowieso geen Fifa 15, bijna een derde speelt ‘m op de Playstation 4 en slechts 10% op de Xbox One! Gezien de Fifa-serie doorgaans met Xbox wordt geassocieerd, hadden we dit niet verwacht. Dank voor jullie mening. Oh ja: sorry Funso, we bedoelden het niet zo kwaad… Tot volgende week!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.