Buitenland

‘Brit in Marokkaanse cel om geaardheid’

06-10-2014 06:42

Een 70-jarige Brit is in Marokko veroordeeld tot vier maanden cel, omdat hij homo is. Dat zegt de familie van de man tegen The Guardian. De man, Ray Cole, werd tijdens zijn vakantie opgepakt.

Zijn zoon Adrian zegt tegen de krant dat Cole nu tussen de verkrachters en moordenaar opgesloten zit in de gevangenis van Marrakesh. Ook zou Cole tussen 60 andere mensen op de betonnen vloer moeten slapen, in een cel die bedoeld is voor 44 mensen.

De Marokkaanse justitie zou tijdens de rechtszaak foto’s van de smartphone van Cole gebruikt hebben als bewijsmateriaal. Het is onduidelijk wet er precies op deze foto’s te zien was.

Het Britse parlementslid Charlie Elphicke heeft geen goed woord over voor de veroordeling. Hij spreekt van middeleeuwse toestanden. Bovendien vormt de zaak het bewijs dat toeristen niet veilig zijn in het land, zo stelt Elphicke, die van plan is de minister te vragen Marokko tot de orde te roepen.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat verder niet op de zaak in. Wel is bevestigd dat Cole vast zit en juridische bijstand krijgt.

Foto: Facebook