Regio

Regiosoap: blauwe Ford bij Amstelhotel wordt never weggesleept

07-10-2014 21:32

Hilarische kastje-muur-burgerhaatsoap in hartje Amsterdam. Op het luxe pleintje pal voor de ingang van het poepsjieke Amstelhotel staat een auto. Niks bijzonders, aangezien de auto op een parkeerplaats voor auto’s staat. Maar de blauwe Ford stationcar in kwestie heeft geen kentekenplaten en staat inmiddels al heel lang dag en nacht te verkrotten.  

Dus komt Cition, de hoofdstedelijke organisatie voor al uw parkeerboetes uitdelende boa’s, voorheen bekend als grootverbruiker van wielklemmen en tegenwoordig in het bezit van semi-privacyschendende scanauto’s, elke dag langs om een waarchuwingssticker op de blauwe Ford te plakken. Tekst op de sticker: ‘Als u niet binnen 24 uur uw parkeerboete betaalt wordt uw auto weggesleept’.

Inmiddels heeft Cition al twaalf(!) van deze exact dezelfde stickers op de Ford geplakt. De eigenaar van de auto heeft kortom al 12 x 24 uur 24 uur de tijd gekregen om zijn boete te betalen.

Maarja, regels hè. Regels!

De auto kan namelijk pas écht worden weggesleept als iemand daartoe het bevel geeft. Het stadsdeel bijvoorbeeld. En dat kan, kennelijk, pas na zoveel punt zoveel keer één sticker per vierkante centimer, chroom en rubber oppervlakken niet meegerekend, op de auto plakken met inachtneming van de wettelijke verjaringstermijn en na extern overleg met een evaluatiecommissie koepelorganisaties geparkeerde blauwe Fords.

Nogmaals: regels!

Dat het hier gaat om een auto zonder kentekenplaten waarvan iedereen kan inzien dat de eigenaar zijn auto nooit meer komt ophalen doet er niet toe. Dat staat namelijk niet in de regels. En als het niet in de regels staat is het geen regel en als iets voor ambtenaren geen regel is, dan bestaat het ook niet. Bovendien is het dan niet waar, wat de burger ook beweert.

Sowieso, de burger…

Maar die burgers, zoals de manager van het poepsjieke Amstelhotel, zouden toch echt graag een keer zien dat de blauwe Ford wordt weggesleept. Want door een verkrotte wagen in je straat glijdt je straat zo van luxe laantje naar ghettoweggetje. En een ghettomentaliteit past niet bij de uitstraling van het Amstelhotel en de buurt.

Dus hebben de bewoners de politie gebeld. Al meerdere malen. Of die wagen met al die waarschuwingsstickers eens kan worden weggesleept alstublieft, dankuwel.

Maar de politie zegt tegen de bewoners dat ze dan Cition moeten bellen. En als die bewoners Cition bellen zegt Cition dat het niet in de regels staat en mensen dan maar de politie moeten bellen. Cition-> Politie-> Cition-> Politie-> die in de hierna volgende oneindige bureaucratische regressie respectievelijk “kastje” en “muur” genoemd kunnen worden.

Kastje-muur-kastje-muur-ad infinitum.

Voor de dienstdoende boa van Cition maakt het allemaal geen zak uit. Die heeft regels. Eenvoudige, overzichtelijke regels waaraan hij/zij zich houdt. Dus: een sticker plakken op die blauwe auto. Netjes naast die tig andere, exact dezelfde, stickers: ‘U heeft 24 uur de tijd om uw boete te betalen, anders wordt uw auto weggesleept’.

Regels mensen, regels…