Muziekmoment

08-10-2014 13:03

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Erlend Øye en Bonobo.

Erlend Øye – Legao

erlend oye cover_v1_1
Genre: pop
Het brein achter Whitest Boy Alive en onderdeel van Kings of Convenience: Erlend Øye maakt ook solo muziek. Nouja solo, in ieder geval onder eigen naam. Met begeleiding van Hjàlmar, een reggaegroep uit IJsland, maakt Øye een nieuw album dat werd opgenomen in Reykjavík. De Noor, die qua zang wat weg heeft van Damon Albarn, maakt op Garota een vrolijke plaat, met fijne baslijnen en soepele gitaarpartijen. Het geluid is minder elektronisch, maar ligt minstens zo lekker in gehoor als bij voorbeeld Whitest Boy Alive. Wederom een geslaagd project van Erlend Øye.

Bonobo – The North Borders Live Tour

BONOBO-DVD-SQUARE-PACK
Genre: elektronisch
Na het legendarische album Black Sands wist Bonobo door te breken bij het grote publiek. De verwachtingen van het vervolg waren hooggespannen en met The North Borders stelde Bonobo niet te teleur. Een zeer lange, sterke toer volgde. Nederland werd verrassend vaak bezocht. Het oude Vredenburg, Paradiso en Lowlands 2013 werden aangedaan. Telkens uitverkocht, telkens waanzinnige optredens. De lounchy, ambient en techno klanken komen live steeds geweldig over. Ruimte voor de individuele muzikanten was een aanwinst voor de elektrisch geproduceerde muziek van Bonobo. Het nagenieten kan nu beginnen op cd, plaat en dvd.