Buitenland

School stuurt Liberiaanse leerlingen naar huis om vrees voor ebola

08-10-2014 08:11

Drie Liberiaanse scholieren die onlangs in België zijn komen wonen, zijn door hun school in Borgerhout voor 21 dagen naar huis gestuurd. De school was bang dat het drietal is besmet met ebola, zo schrijft Het Laatste Nieuws. 21 Dagen is de incubatietijd van het virus.

De drie meldden zich vorige week vrijdag aan bij de school. De leerlingen, tussen de 12 en 17 jaar oud, willen er Nederlandse les voor nieuwkomers volgen. Ze werden in september door hun vader meegenomen naar België vanuit Liberia één van de landen in West-­Afrika waar ebola voor veel slachtoffer zorgt.

Intussen is de ‘quarantaine’ voor het drietal voorbij. Schooldirecteur Dimitri Meurrens zegt dat de leerlingen inmiddels zijn onderzocht door het Tropisch Instituut. “en de dokter daar heeft ons gezegd dat de kans zo goed als ­onbestaande is dat ze besmet zijn ­geraakt,” aldus Meurrens. Er is geen reden tot paniek. Iemand is pas besmettelijk als hij symptomen van de ziekte vertoont en deze kinderen hadden geen koorts. Ze lijken kerngezond”.