Weten & Tech

Student print volledig automatische spin

08-10-2014 19:36

Matt Bunting studeert de schone kunst der robotica aan de universiteit van Arizona. Het gaat goed met de studie, want om te demonstreren hoe zicht en beweging samenwerken bouwde hij dit monster op zes poten.

De spin was eerder dit jaar al in een ruwe versie te zien. Maar Bunting perfectioneerde de boel door de software te verbeteren en het 3-D te printen. Ook maakte hij gebruik van een Intel Edison computer. Die dingen zijn zo klein dat ze op eenzelfde geheugenkaart als in mobiele telefoons passen. Via USB kan de mechanische geleedpoot via een iPad zijn opdrachten ontvangen. Vervolgens voert het die geheel zelfstandig uit.

Zowel militairen als reddingswerkers zien in lopende voertuigen de toekomst. Die komen immers makkelijk over obstakels waar wielen blijven steken. Ook gladheid is geen probleem voor een lopende robot. China heeft al een eigen lopende hond. Amerika heeft die ook, terwijl die een stuk verder zijn met robots die samenwerken. Hieronder de robot van de student. Daaronder een stukje uit Starship Troopers, vol lopende spinnen die zelfstandig handelen.

http://youtu.be/DdQccT84Y5o

http://www.youtube.com/watch?v=jPE00A6b9TY