Binnenland

Voormalig spookraadslid Samanci opgepakt voor drugshandel

08-10-2014 09:15

Ihsan Samanci, oud-raadslid van de partij Sociaal Delfzijl, zit vast op verdenking van drugshandel. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Het voormalig raadslid kreeg landelijke bekendheid omdat hij na zijn aanstelling in 2010 in de gemeenteraad van Delfzijl nooit kwam opdagen bij vergaderingen en bijeenkomsten.

De politie heeft dinsdagmiddag invallen gedaan in een bedrijfspand in Winschoten en zes woningen in Delfzijl. Naast Samanci zelf, werd ook zijn vader aangehouden. De invallen houden verband met een omvangrijk rechercheonderzoek naar betrokkenheid van een groep Turken bij dubieus vastgoed en mogelijke drugshandel in Delfzijl. Het is niet bekend om welke drugs het gaat en wat de hoeveelheid is.

In zijn tijd als raadslid stak Samanci zo’n 30.000 euro aan belastinggeld in zijn zak. Hiervoor hoefde hij dus niets te doen. Er kwam een storm aan kritiek en politiek verzet, maar het spookraadslid weigerde op te stappen.Dit jaar stelde S. zich doodleuk weer verkiesbaar, maar kreeg niet genoeg stemmen om die truc nog vier jaar lang uit te halen.