Media & TV

Mediahuis zoekt Nederlandse hulp bij overname NRC

10-10-2014 06:48

Het Belgische krantenbedrijf Mediahuis zoekt hulp van een Nederlandse partner bij de overname van NRC Media. Volgens betrokkenen heeft het bedrijf aangeklopt bij onder meer de families Blokker en Zeeman, investeerder HAL, Stichting Democratie en Media en de Telegraaf Media Groep (TMG). Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Begin september meldden Egeria, huidig eigenaar van NRC Media, en Mediahuis dat zij exclusieve onderhandelingen voeren over een overname. TMG bracht eerder al een bod uit van 90 miljoen euro, maar dat werd door Egeria afgewezen. Volgens het FD zou TMG  zijn zinnen gezet hebben op een contract voor het drukken van NRC Handelsblad en NRC.Next, de twee kranten van NRC Media.

Volgens ingewijden zijn de Belgen bereid om 115 miljoen euro te betalen. komt neer op meer dan acht keer het bedrijfsresultaat (ebitda) van NRC Media in het afgelopen jaar. Blokker, Zeeman, HAL en Stichting Democratie en Media zouden sterke financiële partners kunnen zijn, maar de toenadering tot hen heeft vooralsnog tot geen resultaat geleid.

Anp/TPO