Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

10-10-2014 18:16

“Ik heb niets met EO-natuurdocumentaires waarin uitgebreid en met veel close-ups te zien is hoe een zebra door hongerige leeuwen aan stukken wordt gereten, onder de noemer ‘kijk eens hoe mooi en puur het eraan toe gaat in Gods schepping. Dergelijk beelden verheerlijken feitelijk moord en doodslag, wat in mijn optiek zelfs tot agressiviteit kan leiden bij de kijkers.”

Zegt u alstublieft nooit dat emeritus hoogleraar, cultuurhistoricus en talkshowgast Herman Pleij niet gewaarschuwd heeft.

 

“Ik heb de uitzending niet gezien.”

Minister-president Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie over het omstreden optreden van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) bij Pauw.

 

“Hij herhaalt de vraag van Pauw.”

Diezelfde Rutte vijf seconden later wanneer hij wordt gevraagd naar de opmerking van Timmermans waarin hij stelt dat de MH17 is neergeschoten door een raket.

 

“In Half miljard schade door staking Air France-KLM (8 okt., p. E2) staat dat het bedrijfsresultaat van de onderneming vorig jaar 1,8 miljard euro bedroeg. Het gaat om een verlies van 1,8 miljard euro.”

Correctie in NRC Handelsblad. Kan gebeuren, een rekenfout van 3,6 miljard euro.

 

“Als ik de Volkskrant van 4 oktober goed heb begrepen zou Cees Fasseur me graag in elkaar willen slaan.”

Historicus Gerard Aalders voelt zich bedreigd door huis-historicus van de Oranjes Cees Fasseur.

 

“We dragen de krant ook op aan ons land. Ons mooie Nederland. Met zijn steden en zijn landerijen. Het land aan zee. Welvarend, innovatief, uitdagend en lerend. Het land van Oranje. Het land met de eindeloze polders en dijken.”

Een lyrisch hoofdredactioneel van Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs bij de eerste uitgave in tabloid-formaat.

 

“Het past mij niet als iemand die actief is in de pilaren wetgevende en uitvoerende macht van de trias politica om mij uit te laten over wat er in de pilaar rechtsprekende macht gebeurt. Ik heb over de ‘minder, minder’ uitspraken dingen gezegd. Dat was een politieke reactie. We praten nu over een juridische procedure en daar hoor ik me niet over uit te laten.”

Nog een keer Mark Rutte, nu over de mogelijke vervolging van Geert Wilders.

 

“Momenteel is er alleen de mogelijkheid om te klagen en niet om aan te geven wanneer je juist blij bent met dat terras of festival. Dat is jammer want horeca en evenementen hebben ook positieve effecten op de leefbaarheid in de buurt. Daarom is het belangrijk dat er een plek komt waar bezoekers en buurtbewoners deze positieve ervaringen kunnen delen zodat de berichtgeving minder eenzijdig wordt.”

Fractievoorzitter Marja Ruigrok van de VVD in Amsterdam. In de strijd tegen de NIMBY’s willen de liberale partijen in Amsterdam een “Vind-ik-leuk”meldpunt oprichten, want Facebook is niet voldoende.

 

“Nederlanders houden nu eenmaal van zeiken.”

Wesley Sneijder is het niet eens met de kritiek op Oranje na het recente verlies én geleverde wanprestatie tegen Tsjechië.