Media & TV

3FM jat Televizierring

20-10-2014 09:43

In het programma Giel op 3FM heeft Lex Uiting bekend dat hij de Televizierring zondag tijdens een bezoek aan de set van Flikken Maastricht achterover heeft gedrukt.

Het programma won de hoogste televisieprijs afgelopen donderdag. Dit weekend waren er alweer nieuwe opnames voor de serie, waarbij de cast de ring van hand tot hand liet gaan. Verslaggever Lex Uiting zag zondag tijdens een bezoek aan de set dat het doosje met de ring op tafel was blijven staan terwijl iedereen al weer aan het werk was. Hierop roofde hij het sieraad mee.

Uiting belde maandagochtend in de uitzending met acteur Victor Reinier en biechtte de diefstal op. Reinier kon er in eerste instantie niet om lachen. “Daar is bijna een meisje voor ontslagen man, het scheelde bijna niks”, aldus de acteur. “Wat een pleurisstreek.”

Uiting stelde vervolgens voor de ring te veilen voor een goed doel. Hierdoor ontdooide Reinier. “Dat vind ik een mooi idee”, zei de acteur. “Maar die ring is niet van mij, dus ik ga er niet over.” Wel heeft hij beloofd voor het veilen van de ring een goed woordje te doen bij de Avrotros die het programma maakt.