Valkenier Vitesse laakt collega Go Ahead Eagles

21-10-2014 11:13

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijden van Vitesse en Go Ahead Eagles vliegt er een roofvogel door het stadion als mascotte. Gerard van den Brink, de valkenier die bij Vitesse het dierenentertainment verzorgt, is niet te spreken over zijn collega Gerrit Zandvoort. Van den Brink vindt zelfs dat Zandvoort ongeschikt is voor het werk dat hij doet.

Botsingen

Harley, Zandvoorts zeearend die in Deventer zijn rondjes vliegt, zou regelmatig uit het stadion zijn gevlogen of tegen tribunes zijn aangebotst. Dat gebeurt nou nooit in Arnhem, zegt Van den Brink.

“Heb je onze arend wel eens zien rondvliegen in het stadion. Dat gebeurt zo rustig, er is totaal geen sprake van stress. Ik weet zeker dat hij er geen enkel probleem mee heeft om in het stadion te zijn. Soms komt er iemand naar me toe om te zeggen dat onze arend tegen een ruit is gevlogen en dan moet ik weer uitleggen dat het bij Go Ahead Eagles is gebeurd en niet bij ons”, zo vertelt Van den Brink aan De Stentor.

Zandvoort en zijn zeearend

Zandvoort en zijn zeearend

‘Mensen moeten niet zeiken’

Dat het in Deventer nog wel eens misgaat, ligt niet aan de vogel maar aan de eigenaar, vindt Van den Brink. “Ik ken Gerrit en hij is niet geschikt om dit soort dingen te doen. Hij denkt er veel te lichtzinnig over. Zijn vogel zit in een nieuwbouwwijk in een tuin aan een ketting en mag eens in de 2 weken naar een stadion. Dat kan echt niet. Hij is behoorlijk popiejopie en loopt rondjes langs het veld terwijl de arend van zijn hand wil vliegen. Omdat hij vast zit, kan hij niet weg en bungelt hij onder de hand van Gerrit. Dat zul je bij ons nooit zien gebeuren, maar Gerrit heeft zoiets van: mensen moeten niet zeiken.”