Voetbal

Advocaat Bas Nijhuis: ‘Stalker sloeg Nijhuis, is geen ex-vriendin’

27-10-2014 17:07

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis wegens mishandeling en chantage is niet zijn ex-vriendin en ook heeft hij haar niet mishandeld. Dat heeft Nijhuis via zijn advocaat Robert Speijdel laten weten aan ThePostOnline.

‘Mishandeling en chantage’

Volgens de vrouw heeft Nijhuis haar mishandeld en gechanteerd met ‘pikante foto’s’ op het moment dat zij de relatie tussen beiden verbrak. Advocaat Speijdel liet vrijdag aan TPO weten dat de vrouw en haar vader Nijhuis gedurende langere periode stalken en intimideren. Beide kampen hebben inmiddels aangifte tegen elkaar gedaan. Nijhuis verlangt een forse schadevergoeding vanwege reputatieschade.

‘Nijhuis kreeg klap’

“Op 23 september kwam de vrouw zijn oprit op, terwijl er aan het begin van zijn erf nota bene een bordje staat met ‘verboden voor onbevoegden’. Zij heeft Nijhuis een klap gegeven, waarna hij haar bij haar pols pakte en zijn erf af heeft gezet. Dat zij hier het etiket ‘zware mishandeling’ aan hangt is zeer misplaatst”, vertelt Speijdel.

Aangifte derde persoon

“Ik verwacht op korte termijn overigens een aangifte tegen vader en dochter van een derde persoon. Ook een goede vriend van Nijhuis heeft namelijk intimiderende berichten gekregen van de twee. Hij zou ‘de volgende’ zijn, wat daar ook mee bedoeld zou worden.”

De KNVB heeft voor het weekend al laten weten dat “de zaak vooralsnog geen belemmering vormt voor het functioneren van de scheidsrechter”.

Lees ook:
Vrouw doet aangifte tegen voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis