Buitenland

IS: Seksslavernij mag van islam

28-10-2014 08:43

Terreurgroepering IS rechtvaardigt de verkoop van gevangengenomen vrouwen en kinderen als seksslaven door te stellen dat dit niet in strijd is met islamitische wetgeving. Dit meldt IS volgens het AD in hun online glossy Dabiq.

In het tijdschrift staat een artikel dat ingaat op de verdrijving en onderwerping van de jezidi’s in het Sinjar-gebergte. De leden van deze religieuze minderheid zijn in de ogen van IS ongelovigen en daarom vogelvrij.

“De vrouwen en kinderen zijn na de gevechten in Sinjar volgens de sharia verdeeld over de strijders. Een vijfde van de slaven is als belasting overgedragen aan de centrale leiding van IS,” zo staat in de glossy. IS-woordvoerder Mohammed al-Adnani: “Wij zullen jullie Rome veroveren, jullie kruisen breken en jullie vrouwen tot slaaf maken.”

Human Rights Watch en de Verenigde Naties constateerden al eerder deze gang van zaken. De VN meldden eerder deze maand dat zo’n vijfhonderd vrouwen in steden als Raqqa (SyriĆ«) en Mosul (Irak) zijn verkocht of weggegeven. “Vrouwen en meisjes worden voorzien van prijskaartjes naar potentiĆ«le kopers gebracht, zodat zij kunnen kiezen en onderhandelen over de verkoop,” aldus de onderzoekers. “Kennelijk verkoopt IS deze jezidi-vrouwen aan jongeren, om ze zover te krijgen zich bij hun rangen aan te sluiten.”