Binnenland

Winst KLM met kwart gedaald

29-10-2014 07:59

De winst van luchtvaartmaatschappij is in het afgelopen kwartaal met maar liefst een kwart gedaald. KLM heeft onder meer last van de pilotenstaking bij zusterbedrijf Air France, die het bedrijf al een half miljard zou hebben gekost.

Financieel directeur Pierre-François Riolacci van Air France – KLM zegt nadrukkelijk dat er geen drastische maatregelen zullen worden genomen. Wel zal het bedrijf terughoudender zijn met investeringen en al eerder aangekondigde bezuinigingsmaatregelen naar voren halen.

De afgelopen dagen waren er geruchten over duizenden ontslagen bij de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij spreekt dit echter tegen.

De omzet van KLM liep iets terug, naar 2,8 miljard euro. Over de eerste 9 maanden van 2014 lag de omzet ruim 17 procent lager dan vorig jaar.

De Franse tak heeft de omzet als gevolg van de pilotenstaking met bijna 10 procent terug zien lopen. Air France leed een verlies van 21 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een winst van 280 miljoen euro.