Entertainment

Het Groot Blendle Bladenoverzicht: 6 november

06-11-2014 08:55

The Economist: Ja, meloenen hebben ze wel in Iran
Ze verdrinken bijna in de meloenen in Iran, maar daar is dan weer geen geld mee te verdienen. Het gaat slecht met de derde grootste economie van het Midden-Oosten. De bazaars zijn geruïneerd en de koopkracht is gekelderd. ‘Ik kan niet eens mensen bij mij uitnodigen om te eten.’

Vrij Nederland: Hoe kwam Mustafa op het politiebureau aan een hernia?
Op ‘cowboybureaus’ in de Schilderswijk zouden agenten werken die zich helemaal kunnen vinden in Wilders’ ‘minder, minder, minder’ als het over Marokkanen en Turken gaat. ‘Murken vangen’ met harde hand lijkt er schering en inslag. “Stuk tuig, luisteren.”

 

De Groene Amsterdammer: Dit is de wereld van morgen
Benieuwd naar hoe de wereld van morgen eruit ziet? Boek een reisje naar Singapore, daar zijn ze al een flink aantal stappen verder dan bij ons in Europa. Elkaar begluren met je Google Glass of door slimme oogjes op je kleding, in Singapore doen ze er niet moeilijk om.

 

Nieuwe Revu: Verslag uit het riool van het Gooi
Oud-Endemol werknemer en achterbuurman van Linda de Mol, Hans Slim, heeft een boekje geschreven over het leven in het Gooi. En hij heeft een dreigbrief gekregen. Misschien wel van dezelfde man die de familie De Mol afperst. Of wil hij gewoon aandacht? Journalist Mark Koster ging op bezoek.

 

Privé: Colton (4) zag God, Jezus en zijn overleden zus in de Hemel
Een gescheurde blindedarm en buikvliesontsteking brachten Colton naar het randje van de dood. Sterker nog, hij kwam in de hemel terecht. Vlak nadat hij ontwaakte vertelde hij zijn ouders in geuren en kleuren over Bijbelverhalen, terwijl hij nog niet kon lezen. En over zijn dode zus, van wie hij het bestaan niet wist.

 

HUMO: Belgische politiek in de ban van louche mooiboy in Porsche Carrera
Hoeveel Joy Donné te maken heeft met de grootste vastgoedfraude in de geschiedenis van de Belgische ambtenarij is onduidelijk. Wél is zeker dat de Porsche-rijder en mooiboy nu de rechterhand wordt van de minister van Binnenlandse Zaken.

 

Vrij Nederland: Deze mensen hebben een chip in hun lichaam. En straks zijn we allemaal cyborg
Stel je voor dat er een chip bestaat die je in je hand implanteert en waarmee je je mobiele telefoon ontgrendelt zonder hem aan te raken. Of waarmee de voordeur opengaat. Of waarmee je kunt betalen. Die chip bestaat. En er zijn al duizenden mensen die ze in hun lichaam hebben. Ook in Nederland. Vrij Nederland ging op zoek naar de pioniers, de eerste ‘gechipte’ mensen.

 

VIVA: ‘Het lukt ons niet onze eigen weg te gaan’
In VIVA deze week drie interviews met eeneiige tweelingen. Over verbondenheid, verwarring en het delen van vriendinnen én mannen. ‘Voorheen dacht ik dat alleen freaky tweelingen elkaars pijn konden voelen. Niet dus.’