BITS – Gamenieuws: Majora’s Mask 3D, GTAV en Assassins Creed

07-11-2014 16:00

Altijd leuk, de herfst! Zo vlak voor de feestdagen willen alle spellenmakers zoveel mogelijk profiteren van de lucratiefste gezelligste periode van het jaar. Deze week hebben we o.a. meer info over Grand Theft Auto V, Assassins Creed: Unity en Majora’s Mask!

Majora’s Mask 3D, Project S.T.E.A.M. begin 2015 op 3DS

Deze week hield Nintendo weer eens een videopresentatie, waarin een remake van The Legend of Zelda: Majora’s Mask uit de doeken werd gedaan. Majora’s Mask verscheen oorspronkelijk op Nintendo 64 en krijgt nu een remake voor de 3DS en 2DS; in de lente van 2015 al!

Majora’s Mask wordt gezien als één van de beste Zelda-games ooit, onder andere door het sombere thema en omdat het spel nogal… vreemd en naargeestig is. De maan staat op het punt om op de stad neer te storten, zodat de speler telkens terug in de tijd moet reizen om een ramp te voorkomen.

Enerzijds kun je zeggen dat Nintendo zijn oude games wel érg veel recyclet; het is wéér een Zelda die opgepoetst wordt. Aan de andere kant staan deze oude titels vaak nog als een huis en is het een mooie manier om jongere spelers kennis te laten maken met klassiekers. Zegt u het maar!

Nintendo kondigde óók aan dat Project S.T.E.A.M., een strategisch spel van de makers van Fire Emblem, komend voorjaar de 3DS en 2DS aandoet.

Okee, aliens opblazen met Tom Sawyer en… Abraham Lincoln op een vliegend schip!? Het klinkt nét dom genoeg om interessant te worden!

GTAV op PS4 en Xbox One

Nog iets meer dan een week, dan verschijnt Grand Theft Auto V op de Playstation 4 en Xbox One. Rockstar lijkt deze heruitgave – het spel verscheen vorig jaar reeds voor de PS3 en Xbox 360 – niet af te willen raffelen. GTAV is flink opgepoetst, zoals je ziet in dit filmpje waar de PS3- en PS4-versies naast elkaar draaien.

Een andere interessante optie is om GTAV vanuit het eerstepersoonsperspectief te spelen. Het lijkt een detail, maar het verschil in perspectief heeft de potentie om de spelervaring duchtig te veranderen.

Grand Theft Auto V is sowieso de aanschafprijs als je ‘m nog niet gespeeld hebt. De nieuwe versie is een stuk mooier, wat uitgebreider (nieuwe challenges en optionele missies) en kent meer voertuigen, wilde dieren, wapens en meer… alles dan het origineel.

Assassins Creed: Unity

Vóór GTAV is eerst Assassins Creed: Unity (13 november) aan de beurt. In deze game probeer je in Parijs de Franse Revolutie te bewerkstelligen. Natuurlijk gaat dat avontuur gepaard met het nodige bloedvergieten. We krijgen meteen zin om Les Misérables te kijken! Niet helemaal dezelfde historische periode, maar die sfeer wordt fraai opgeroepen.

Interessant is dat je in deze game met drie andere spelers kunt samenwerken om missies te tackelen.

Poll

Deze week verscheen er traditioneel weer een nieuwe Call of Duty, genaamd Advanced Warfare. Natuurlijk ontstond er weer enige controverse; veel sites en bladen recenseerden het spel op ‘reviewevenementen’, waar alles gesmeerd liep. Veel spelers melden nu echter problemen te hebben tijdens de multiplayer. Slechte verbindingen, lag, wapens die zó effectief zijn dat je ze haast móet gebruiken om kans te maken.

BITS_COD

Advanced Warfare heeft wel Kevin Spacey, maar géén eigen servers! In principe geen halszaken, omdat ze met een patch nog geoptimaliseerd kunnen worden, maar het lijkt toch een klein smetje te vormen op een verder prima game.

Hoe is jullie ervaring met het spel? We zijn erg benieuwd!
[polldaddy poll=8431544]

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.