Binnenland

Oppaspedo (18) aangegeven door eigen ouders

07-11-2014 06:27

De 18-jarige jongen die begin oktober werd opgepakt omdat hij tijdens het oppassen kinderen zou hebben misbruikt, is door zijn ouders aangegeven. Dat weet het AD. Zijn moeder had foto’s op zijn telefoon gezien en belde de politie.

De jongen heeft als oppas een onbekend aantal kinderen misbruikt uit acht gezinnen in Zuid-Holland. De slachtoffertjes waren tussen de drie en acht jaar. Mogelijk misbruikte hij ook gehandicapte kinderen. Dit zou hij hebben gedaan toen hij begeleider was van kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

De oppas bood zijn diensten aan via internet, waaronder op Oudermatch.nl. De eigenaar van die website zegt dat de mensen die zichzelf aanbieden aan oppas niet worden gescreend, omdat dat schijnzekerheid wekt.

Ook heeft Dave M. een enige tijd een opleiding gevolgd om bij de vrijwillige politie aan de slag te kunnen. “Hij is op 12 mei 2014 begonnen”, aldus een woordvoerder van de politie. “Maar op 18 september is hij weer ontslagen omdat hij slecht functioneerde en omdat zijn algehele houding en gedrag niet deugden. Hij zat in die periode in de schoolbanken en werkte eigenlijk geen moment op straat. Het ontslag staat helemaal los van deze zaak. Daar was toen nog geen enkele aanwijzing voor”.

Anp/TPO