Politiek

Bonusquoute: Annabel Nanninga interviewt Robert Vuijsje

10-11-2014 14:49

“Ik vind wel dat zij [anti-Zwarte Piet-activisten] meer recht hebben op agressie dan witte dames en heren. Het enige wat ik hoop is dat er geen Ajax- Feyenoord-achtige rellen uitbreken, zeker niet waar kinderen bij zijn. Maar dat Piet over een aantal jaar alle kleuren heeft, daar twijfel ik niet aan. Het is niet meer van deze tijd, in een land met zo veel verschillend gekleurde mensen kun je geen zwart geschminkten meer als knecht door de straten paraderen.

“Wat verder ter tafel kwam: [Robert Vuijsje:] ‘Zeg. Mag ik jóú ook wat vragen. Wat is dat met die ‘dobbernegers’, heb jij dat echt gezegd?’
[Annabel Nanninga:] Ja. Dat had ik. In een stukje op GeenStijl noemde ik de vele Afrikaanse bootvluchtelingen zo. Ik vertelde dat het stukje zelf juist ging over dat ik het probleem van de wanhopige vluchtelingen een duivels dilemma vind, met groot menselijk leed tot gevolg.”

Ex-Geenstijl.nl en huidig Jalta.nl-redacteur Annabel Nanninga interviewde voor Nieuwe Revu bestsellerauteur Robert Vuijsje. De auteur van Alleen maar nette mensen schreef onlangs een kinderboek getiteld Alleen maar stoute kinderen. Dat gaat over Zwarte Piet die niet langer zwart hoeft te zijn: “Op de laatste pagina maken de Zwarte Pieten zichzelf gekleurd.” Complete interview via Blendle.