Nieuws

Blendle krantenoverzicht 11 november

11-11-2014 08:57

AD: Gita, het meisje dat het koningspaar liet huilen
Het AD volgde Gita gisteren. Zij verloor haar moeder en ontsnapte zelf aan de dood. ‘Ik sloeg het jaarlijkse tripje naar Indonesië over, ik ging bessen plukken.’ Met haar speech ontroerde ze naast heel Nederland ook het koningspaar. ‘Opeens meldde Máxima en Willem-Alexander zich aan onze tafel. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen.’

Tubantia: Dashcam verovert Nederland
Dashcams, camera’s gemonteerd op het dashboard: we kennen ze van de tientallen bizarre filmpjes uit Rusland. Daar, in een land vol corruptie worden ze zelfs door veel verzekeringen verplicht. Maar ook in Nederland is het apparaat flink in opmars. En daar is niet iedereen even blij mee.

Trouw: Dit voelen moslima’s, elke dag weer
‘Ik ben het zat. Om vragen te beantwoorden als: “Hé moppie, draag jij die hoofddoek uit vrije wil?” Om in een rij aangesproken te worden door een jongen: “Waar kom je vandaan?” En als ik dan ‘Rotterdam’ zeg, krijg ik te horen: “Zit me niet te fucken. Als ik je vraag waar je vandaan komt, dan zeg je me waar je vandaan komt!” Ik ben het zat.’

De Telegraaf: ‘D66 is hard op zoek naar de nooduitgang’
“Komend jaar wordt het menens”, sprak Pechtold onlangs onheilspellend op zijn partijcongres. De partij moet het kabinet op tijd loslaten om straks zelf een goede verkiezingsuitslag te behalen. Én om wraak te nemen op drie PvdA’ers: Asscher, Plasterk en Samsom. Zo schrijft Paul Jansen.

krantjes 11 november

AD: Arjan bestrijdt sekstoerisme in de Filipijnen
Arjan Verhagen is nog maar net in Manilla aangekomen of er wordt hem al een meisje aangeboden. ‘Heeft u misschien interesse in mijn dochter? Ze kan zo mee naar u hotelkamer.’ Het legt de problematiek akelig snel bloot. Maar er is hoop, het gaat beter.

nrc.next: Je móét kiezen
Elke dinsdag is het tijd voor een dilemma op de Facebookpagina Dilemma op Dinsdag. Door het succes van de pagina (ruim 70 duizend likes!) is er nu ook een boek. nrc.next kwam met een paar dilemma’s voor de makers.

de Volkskrant: Kan een computer koken?
Nee, zult u waarschijnlijk denken. Maak dan kennis met Watson, de kookcomputer van technologiegigant IBM. Hij kost 1 miljard, maar dan heb je ook wat. Zelfs topkok Onno Kokmeijer, twee michelinsterren, is enthousiast: ‘In een woord: Wauw!’

Helden: Ranomi gaat weer op jacht
Nee, een leuk jaar was het niet voor Kromowidjojo. Ze brak met haar coaches, brak met haar vriend Pieter van den Hoogenband en wilde zelfs stoppen met zwemmen. Maar de focus is terug. “Ik merk nu, na de breuk met Pieter, dat alle ruis wat dat betreft weg is.”

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle