Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

11-11-2014 19:24

“Van Weegen sloot af in de zaal. ‘Ik hoor u huilen. Ik denk dat het de mensen die televisie hebben gekeken net zo zal vergaan.’ Alsof het daarom ging. De hoogmis van de collectieve rouw is gebaseerd op eindeloze herhaling. Het leed van de arme nabestaanden is al veelvuldig in beeld geweest. Het is voorstelbaar, maar – net als de verslaggeving – helaas ook voorspelbaar. Mogelijk biedt ‘gezien worden’ de betrokkenen troost, de kijker biedt het hooguit een blik, maar geen enkel nieuw inzicht. Zelfs niet over onmetelijk verdriet.”

TV-recensent van de Volkskrant Jean-Pierre Geelen vraagt zich af of verdriet pas echt is als het op de televisie is. Hij bekeek de uitzending van de herdenkingsbijeenkomst voor de omgekomenen van de MH17.

 

“Het was jaren geleden dat ik iets voor tv had geacteerd. Nog voor mijn doorbraak in Aida, speelde ik een rolletje in de politieserie Blauw Blauw. Op de aftiteling stond toen ‘Hoer 1 Antje Monteiro’. Ik heb er nog een trauma van, ha ha ha. Nu heb ik echt een rol”

Antje Monteiro heeft een gastrolletje in Flikken Maastricht en houdt daar een beter gevoel aan over dan aan haar acteerdebuut.

 

Journaliste Nynke de Jong heeft ook gekeken naar het Sinterklaasjournaal en weet waar ze zich de komende weken op gaat focussen.

 

“Verstaat zelfs de inbreker zijn ambacht niet meer? Uit onze kerk zijn alleen wat bevingerde dollars gejat. Slap hoor.”

Jort Kelder lijkt niet onder de indruk van het feit dat er bij hem is ingebroken. (ANP)

 

“Still not enough sinister recesses for you? How about Van Gaal buying a bigger, better and more expensive villa in Portugal just 100 yards from the one belonging to his sworn enemy Ronald Koeman, now also a manager in England at Southampton.”

The Daily Mail heeft zin in het door Hugo Borst geschreven O Louis dat binnenkort in Engeland wordt uitgegeven.

 

“In Hoe de nieuwe vijand Koerden verbroedert (25 okt., p. 18) wordt Istanbul foutief de hoofdstad van Turkije genoemd. Dit is Ankara.”

Correctie in NRC Handelsblad.

 

“De kracht van zijn woede is echter dat hij zich niet laat afstoppen en gewoon blijft zeggen hoe hij er tegenaan kijkt. Geen idee wat hij in zijn werkzame leven voor beroep uitoefende. Hij was naar eigen zeggen nooit eerder op televisie. Als 50Plus nog een opvolger zoekt voor Henk Krol, dan zou dit een passende kandidaat kunnen zijn.”

NRC‘s TV-recensent Hans Beerekamp verwelkomt Ben Oude Nijhuis (82) in de ‘Mediacarrousel’. Oude Nijhuis is de buurman van vader Van Rijn, en net als deze lid van de cliëntenraad van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Oude Nijhuis nam het vorige week op tegen zoon Van Rijn bij Pauw.

 

“Het wordt weer ouderwets gezellig in Nederland. Dat is al honderden jaren zo geweest.”

Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal dinsdagavond.