Binnenland

Inbraakverdachte doet aangifte wegens mishandeling

12-11-2014 08:32

Een 20-jarige man die wordt verdacht van inbraak, heeft aangifte gedaan tegen de politie. Dit meldt Omroep West. De man zou na zijn arrestatie, toen hij geboeid op de grond lag, flink gebeten zijn door een politiehond. Ook zou hij geschopt en geslagen zijn door agenten. Volgens zijn advocaat droop het bloed langs zijn been.

De man werd maandagavond opgepakt na een inbraak. Agenten vonden hem, terwijl hij verstopt zat in de bosjes. Zijn advocaat zocht hem vervolgens op op het politiebureau. “Ik trof cliënt in zijn onderbroek aan, met verwondingen aan zijn been en gelaat, terwijl het bloed aan alle kanten van zijn been droop”, schrijft de raadsman aan de hoofdofficier van justitie in Den Haag. “Ook politiemensen die hem verzorgden waren onder de indruk van het letsel.”

De advocaat wil dat er een diepgravend onderzoek gestart wordt door de Rijksrecherche. De verdachte wil ook dat drie betrokken agenten worden vervolgd.

De politie wordt niet warm of koud van de aanklacht. Een woordvoerder omschrijft deze als “Pertinente onzin”. “De verdachte werd op heterdaad betrapt op een inbraak bij voetbalvereniging VCS en sloeg met vier medeverdachten op de vlucht.”

De politiehond vond vervolgens de verdachte, waarna de hondenbegeleider meerdere keren riep dat hij uit de bosjes moest komen, laat de zegsman weten. “Daar gaf hij geen gehoor aan.” Hierop werd de hond losgelaten en beet deze de man. “Inbrekersrisico”, noemt de woordvoerder het.  “Het is de keuze van een verdachte zich niet over te geven.”

De verdachte zit nog vast, samen met een 14-jarige medeverdachte.