Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

12-11-2014 19:24

“Zo werkt het niet. Op de dag van de zitting zette het NOS Journaal mij weg als een crimineel. Vervolgens bepaalde de rechter dat het Openbaar Ministerie (OM) slechts grote slagen in de lucht aan het maken was – niets anders dan stemmingmakerij en systematische criminalisering. Toen de voor het OM vernietigende uitspraak kwam, was daarover niets te horen, te lezen of te zien bij de staatsomroep. Pure subjectieve journalistiek. Ik ben eerder slachtoffer geweest van NOS-smeerlapperij, door mensen als Maartje van Weegen en Hans Laroes. Daarbij wist ik natuurlijk dat ik onschuldig was. Dus nee, geen sprongetje.”

Edwin de Roy van Zuydewijn in Panorama op de vraag of hij een sprongetje in de lucht maakte toen hij hoorde op alle fronten te zijn vrijgesproken in de Bouwfonds-zaak.

 

“Echt heel domme zwarte mensen boren gaatjes in een boot! Dit kan toch niet? Het is middeleeuws, zó’n karikatuur. Aiaia, dit had ik niet gedacht. Dat álle kinderen in Nederland dit moeten zien, ook de gekleurde, blêh. Om te kotsen, echt.”

Kinderboekenschrijver én Zwarte Piet-hater Sjoerd Kuyper gaat LOS op het Sinterklaasjournaal, in Trouw.

 

Een niet nader te noemen fractievoorzitter reageert uitgelaten *kucht* op het nieuws over het Zwarte Piet-proces

 

“Ik pleit voor een cordon sanitair rondom Zwarte Piet. Ik vind dat jullie van de media echt de ogen uit de kop moeten schamen om het er elke keer weer over te hebben. Ik vind dat jullie een ongelooflijk kwalijke rol hierin spelen. Ik wil wel de vergelijking trekken met dat radiostation in Rwanda wat voor ophitsing heeft gezorgd, waardoor er 900.000 mensen in zes weken werden vermoord. Ik begrijp niet dat jullie niet zien hoe gevaarlijk het is wat je doet. Door er continu maar weer over te beginnen. En of dat nou de afschuwelijke voorpagina van de Telegraaf is – echt een dieptepunt in de historie van de Telegraaf – of jullie, die weer in StandpuntNL het erover hebben, of gister bij Pauw; houd er gewoon eens over op, want het loopt uit de hand. Waarom zien jullie dat allemaal niet?”

Marianne Zwagerman doet haar laatste duit in het zakje van de Zwarte Pietendiscussie op Radio1. Terugluisteren vanaf minuut 38.

 

“Een paar maanden voor de Spelen belandde ik in het ziekenhuis met galstenen. Lag ik op een kamer met allemaal bejaarden om me heen. Naast me lag een Jehova’s getuige. Nou, dat gun ik niemand. Hij bleef maar praten. Ik kon nergens naartoe, er was geen voordeur die ik dicht kon gooien. Op donderdagmiddag zei ik tegen de verpleegster: morgen ga ik naar huis en maandag sta ik weer op het ijs. Dat kon niet volgens haar. Maar Wüst stond op maandag gewoon weer op het ijs, hoor.”

Ireen Wüst vertelt in het AD over haar route richting de Spelen van Sotsji.

 

“Ondanks dat het een spannende opdracht was en we alle veiligheidsmaatregelen in acht hebben genomen, vinden wij dat we het richting iedereen die dit verschrikkelijke ongeluk nog op z’n netvlies heeft staan niet kunnen maken om dit uit te zenden.”

BNN schrapt een item uit het programma Ruben vs. Geraldine, omdat de hoofdpersonen een opdracht uitvoeren met een monstertruck. Ongepast! (BuzzE)