Binnenland

Ontsnapte Poolse moordenaar mogelijk in Den Haag

12-11-2014 09:38

De 38-jarige Pool Krystian Biadun, die eind september ontsnapte uit een psychiatrische instelling in het Duitse Bedburg-Hau, zit mogelijk in Den Haag. Dit schrijft De Telegraaf. Biadun doodde in 2013 in een dronken bui een bekende van hem.

Na de moord werd hij veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar en een gedwongen behandeling om van zijn alcoholverslaving af te komen. Hij zat opgesloten in de kliniek in Bedburg-Hau in Duitsland, vlakbij Kleve over de grens bij Arnhem en Nijmegen. Biadun wist echter – waarschijnlijk met hulp – te ontsnappen door met een betonschaar het hek kapot te knippen en doodleuk weg te wandelen.

Biadun woonde tussen 2008 en 2012 ook al in Den Haag. Volgens de politie is de kans aanwezig dat hij in Nederland is en mogelijk opnieuw in Den Haag is. Waarschijnlijk houdt hij zich op in het daklozencircuit.

De moordenaar is 1,87 meter lang, gespierd en weegt ongeveer 100 kilo. Hij heeft blond haar, moedervlekken op zijn gezicht en een litteken op zijn linkerwang. Op zijn bovenlichaam en linkerarm zitten meerdere tatoeages. De politie roept iedereen die hem tegenkomt dringend op contact op te nemen.