Nieuws

Blendle krantenoverzicht 13 november

13-11-2014 08:48

De Telegraaf: Moskou stuurt aan op kille winter
Miljoenen Russen zijn niet alleen boos over de snel stijgende prijzen, maar ook over de miljarden die nu worden uitgegeven aan wapens en de Krim, ten koste van bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Maar Poetin zal niet inbinden. Sterker nog: Moskou is de aanval begonnen.

de Volkskrant: Volkspartij zoekt volk
Dat de Partij van de Arbeid in zwaar weer verkeert, is algemeen bekend. Het ene onderzoeksrapport na het andere passeert de revue. Vanmiddag verschijnt er weer eentje, deze keer met de conclusie: PvdA-politici moeten een kwart van hun tijd onder de mensen gaan doorbrengen. Kortom, een volkspartij zoekt volk.

Trouw: Vijf dagen te gast in het beste land ter wereld
Een paar Europese media mochten op bezoek in het land van de Grote Leiders. En het verslag is erg de moeite waard. Bijvoorbeeld over slapen in een hotel zonder vijfde verdieping: “De lift gaat van de vierde naar de zesde, en er zijn knopjes voor alle 47 verdiepingen, behalve voor de vijfde. Een van de collega’s suggereert dat daar het afluistercentrum van het hotel is gevestigd.”

de Volkskrant: De koning van anonieme bronnen
Dagblad Trouw heeft een medewerker ontslagen omdat hij zijn bronnen zou hebben verzonnen. ‘Om redenen van privacy’ is zijn naam gefingeerd, het is een zinnetje dat behoorlijk vaak opduikt in het werk van Perdiep Ramesar. Hoe kon de held van de Haagse Hindoestaanse gemeenschap zo hard de mist in gaan?

Nieuwe Revu: Hipsters eten geen gluten meer
Geen glutenallergie, maar toch niks meer eten waar gluten in kunnen zitten. Want glutenvrij is de nieuwste voedselhype. Zonder gluten ben je gelukkiger, zo zeggen Gwyneth Paltrow, Rens Kroes en een steeds groter groeiende groep hipsters. Dat daar geen enkel bewijs voor is, lijkt niemand echt uit te maken.

nrc.next: Hervormingen in het onderwijs zijn juist een zegen
Morgen zullen er duizenden studenten demonstreren tegen de onderwijshervormingen van minister Bussemaker. Student Chiem Balduk zal je in ieder geval niet op het Malieveld in Den Haag tegenkomen: “Ik ben misschien de enige student in Nederland die dit zegt, maar ik vind de hervormingen een zegen.”

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle