Regio

Sinterklaasintocht Zevenbergen aangepast vanwege moord

13-11-2014 12:29

In Zevenbergen zal Sinterklaas dit jaar niet met zijn stoomboot aanmeren aan de Schansdijk. In het water aan de Schansdijk werd eerder dit jaar het lichaam van de vermoorde Claudia Oskam gevonden. Zij bleek te zijn omgebracht door haar ex-man. De nabestaanden van Oskam vinden het volgens Omroep Brabant ongepast om op de plaats delict de intocht te vieren.

‘Donderslag bij heldere hemel’

Jan Keijzer van het SinterklaascomitĂ© zegt dat de organisatie al rekening had gehouden met de gruwelen op de aankomstlocatie en bijvoorbeeld luide muziek en ander lawaai al geschrapt had. Hij zegt dat het verzoek “als een donderslag bij heldere hemel” is gekomen en veel reeds gemaakte afspraken heeft moeten cancelen. “Het was een dermate dringend bericht, daar ga je niet over in discussie, dan is het gewoon zo. Maar als we het eerder hadden kunnen bespreken, dan hadden we er rekening mee kunnen houden.”

Geheime locatie

Sinterklaas zal nu vanaf een geheime locatie met zijn schimmel en zo’n honderd Zwarte Pieten naar het plein aan de Zuidhaven in Zevenbergen wandelen.