Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

14-11-2014 17:56

“I’m not interested in tweeting, Facebook and whatever this nonsense is”

Formule 1 – Baas Bernie Ecclestone vindt autosport niks voor jonge mensen, en ziet ook weinig in de communicatietechnieken die deze jonge generatie van beatmuziekluisteraars gebruikt.

 

“Want hé, wij zijn kunstenaars: wij handelen in dat wat wringt, negeert en vernietigt. En wie daarin niet de grootsheid ziet, wie niet wil meewerken aan deze doorgaande culturele zuivering van ons erfgoed, die is een Filistijn.”

Willem Jan Hilderink legt op Jalta piekfijn uit waarom kunst niet alleen een linkse hobby moet zijn.

 

“We bezoeken hem een keer in de maand. We praten, lachen en huilen.”

Nabestaanden van Renske Hekman nemen het in de rechtszaal op voor Alasam S., de man die hun dierbare om het leven bracht. Ze stellen dat zijn droom op een goede toekomst in Nederland of Afrika een drama is geworden en dat hij tegenslag op tegenslag voor zijn kiezen kreeg toen hij zijn vaderland verliet.

Journaliste Mariska Orbán de Haas van het Nieuwsblad meldt zich vanuit de provincie.

 

“In een stemmig zelfportret zien we hoe de doelman er eentje laat glippen terwijl Feenstra nat en naakt zichzelf aanraakt.”

PowNed.tv-websheriff E. van den Berg weet zelfs van een selfie van een poepende man en een douchende Kim Feenstra nog een poëtisch wondertje te maken.

Het nieuwe politie-uniform valt in de smaak.

 

“3. Dat je bij een jongetje het piemeltje in de luier naar BENEDEN moet leggen. Deze moeder had ‘m ergens naar boven laten slingeren maar dan piest ‘ie dus z’n hele romper onder. Ja, wist ik veel..”

De 23-jarige Sanne Marlijn legt kersverse moeders tien zaken uit die je normaal nooit hoort van andere moeders, over de eerste maand met een kindje.

 

“Privé vind ik dat hij zwart mag blijven.”

Minister-president Mark Rutte over Zwarte Piet tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

 

“Jullie vermoordden, demoraliseerden, verkachtten, plunderden en misbruikten mijn mensen zo lang, terwijl jullie jezelf verrijkten. Het is geen wonder dat zoveel van jullie de nazi’s steunden tijdens de Holocaust.”

Regilio Tuur is het duidelijk niet eens met de komst van Zwarte Piet.