Studentenrecept: rucolastamppot met pesto en zalm

14-11-2014 14:32

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

HOI! Ik ben nog steeds ziek en toen ik vanochtend op de weegschaal stond schrok ik wel een beetje van dat ik alweeeeer ben afgevallen. Het is echt dom, ik val steeds af en kom niet echt aan, terwijl ik toch echt genoeg chips eet. (Frustrerend voor jullie: gruwelijk veel eten, niet sporten en toch niet aankomen, maar ook wel een beetje frustrerend voor mij: ik HOEF echt niks niks niks kwijt, dus laat me lekker op gewicht blijven…). Maar ik ben nu wel een ietsiepietsie op een dieptepunt, dus het was tijd voor een goede maaltijd. Ik ben nog steeds niet lekker, maar heb vooral gruwelijke buikpijn en dus opzich wel eetlust. Fijn! En daarom at ik vanavond een stamppotje. Met echte aardappelen (lekker koolhydraten), wasabi-rucola omdat ik dat nog had liggen en een dik stuk zalm erbij, voor goede vetten.

Nodig voor één persoon: 300gr stamppotten – 2 handen wasabirucola (of normale rucola) – 1 zalmfilet – 1 theelepel (zelfgemaakte) pesto

De rest van het recept vvind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.