Politiek

Gezocht: ervaringen met proces-verbaal bij Nederlandse politie

17-11-2014 19:03

Mexico brandt sinds de moord op 43 studenten in september. Sindsdien zien we dagelijks nieuwe beelden van gewelddadige confrontaties tussen betogers en politie. De Mexicanen zijn woest, omdat het uitgerekend de politie is die de studenten heeft uitgeleverd aan drugskartels.

Dat soort dingen doet de Nederlandse politie niet. Sterker nog, de Nederlandse politie kunnen we meestal wel vertrouwen. Maar wassen onze in het blauw gehulde vrienden hun handen echt altijd in onschuld? Vooral bij het opmaken van processen-verbaal schijnt er nog wel eens wat mis te gaan.

Voor het nieuwe onderzoeksjournalistiek project Nieuwsdeal zijn wij op zoek naar mensen die vinden dat hun proces-verbaal een onjuist beeld geeft van wat zich heeft afgespeeld. Wat is er volgens u wel gebeurd en heeft u een klacht ingediend? Uw verhaal zal onderdeel zijn van een groter journalistiek onderzoek, waarvan het resultaat in december op ThePostOnline wordt gepubliceerd.

Wij komen ook graag in contact met mensen uit het veld, zoals advocaten en politieagenten, die iets over (onjuiste) processen-verbaal te vertellen hebben.

U kunt uw ervaringen met ons delen via: opgemaaktopambtseed (at) gmail punt com.

Maar u kunt natuurlijk ook met uw plaatselijke TPO contact opnemen.

Tot zover dit politiebericht.