Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

17-11-2014 19:19

“Ik zag een zwarte politieman met dreadlocks een zwarte anti-piet in de arrestantenbus duwen. Hoe gek moet het worden?”

Nieuwslezer van RTL, Roelof Hemmen, viel van de ene verbazing in de andere tijdens de intocht van Sinterklaas in Gouda.

 

“En wat stonden jullie eigenlijk te schreeuwen met jullie gebalde knuistjes? ‘Amandla Awethu.’ Weet je nog wat dat betekent? Het is een kreet uit het verzet tegen de Zuid-Afrikaanse apartheid, het betekent ‘macht aan ons’. Dat gaat over Nelson Mandela, lieverds! En dat sta je dan te roepen in de regen in Gouda, tegen Zwarte Piet. Ga je schamen, zeg.”

Hemmen kiest geen partij. De anti-Pieten krijgen ervan langs….

 

“En nu de tegenstanders van de tegenstanders van Zwarte Piet. Komen jullie ook maar eens hier. Want jullie zijn misschien nog wel grotere lummels. Soms ook vrij grof in de mond, is me opgevallen. Heb je niet geleerd dat je respect moet hebben voor andere mensen? De volgende keer laat je ze gewoon amandla roepen en geef je ze een pepernoot.”

Net als de voorstanders van Zwarte Piet. Wederom Hemmen.

 

“Sommige BN’ers willen eerst aflevering één afwachten voordat ze langskomen. Loosen up, denk ik dan, het ruïneert je carrière niet als je een keertje om jezelf lacht.”(…)”Ik zal nooit grappig genoeg zijn volgens Youp van ‘t Hek of andere pretentieuze cabaretiers. Whatever. Laat mij lekker die jongen uit Amsterdam-Noord zijn met het hart op de tong, die mensen laat lachen.”

Gordon sneert naar Youp van ‘t Hek in Veronica Magazine.

 

“Wij kunnen best leven met veranderingen, maar daar moet dan wel een ‘im Grunde’, zoden aan de dijk zettende, visie achter zitten.”

De twee Amsterdamse hoofdpieten geven er de brui aan in een opinieartikel in de Volkskrant. Ze noemen zich de ‘artistiek eindverantwoordelijken’ van de Amsterdamse intocht.

 

“Ja, als ze maar geen partij voor Turkse Nederlanders beginnen. Ik zou zeggen: probeer je alsnog te verzoenen met de PvdA. Want dit is niet goed voor de Turkse gemeenschap en niet voor de PvdA. Ook al ben ik daar niet van hoor.”

Han Entzinger is Hoogleraar Sociologie aan de Erasmusuniversiteit en ziet de Turkse integratie niet echt fout lopen, wel roept hij in Trouw op geen ‘migrantenpartijen’ te beginnen, want dat is voor niemand leuk.

 

PowNed-verslaggever Jan Roos ziet een systematiek in de Joop-scribenten.

 

“Boer Piet Wiltenburg uit dat dorpje vlakbij Gouda, Hekendorp, die heeft 150.000 kippen. Dat die massaal zijn vergast, dat is verschrikkelijk. Ze worden geslachtofferd op het altaar van de economie.”

De economie is als de nieuwe Baäl voor Marianne Thieme, in de Volkskrant.

 

“Ik heb lang gedacht dat mijn eigen leven makkelijker zou zijn als ik een blij ei was. Mijn zoon liet me zien dat dit niet waar is. Mijn leven is een stuk prettiger als anderen het prima vinden als ik even geen zin heb in contact, in een gesprek, in gezelligheid. Als anderen me niet gelukkig willen maken.”

Het leven is niet altijd blij, zo leerde Miloe van Beek van haar zoontje, zo schrijft ze voor TPO Magazine.