Binnenland

Asielzoekers te voet naar het binnenhof uit protest

18-11-2014 08:07

Een aantal uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam, verenigd in Wij Zijn Hier, starten dinsdag met een voettocht naar de Tweede Kamer in Den Haag, zo schrijft De Telegraaf. Met de tocht willen ze uitdrukken dat ze heen en weer worden geschoven tussen gemeente en overheid.

De groep roept bestuurders en politiek op nu eens echt werk te maken van de opvang van mensen zonder verblijfspapieren. Het plan is om vrijdag in Den Haag aan te komen.

De asielzoekers zeggen blij te zijn met een recente uitspraak van een Europese commissie dat ook mensen zonder papieren recht hebben op behandeling, hulp en opvang. Ze vrezen echter dat er niets gaat veranderen omdat die uitspraak niet bindend is.

Dinsdagochtend begint de groep met een demonstratie bij het stadhuis van Amsterdam. Via een tussenstop bij het vreemdelingendetentiecentrum op Schiphol overnacht de groep in de Joannes de Doperkerk in Hoofddorp, waar een debat gehouden wordt. Woensdag is er een protest bij de IND in Hoofddorp en in de avond een fototentoonstelling met muziek in Leiden.