Binnenland

Aangifte tegen agent wegens meineed bij dood vrouw

19-11-2014 08:37

Strafrechtadvocaat Sébas Diekstra heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan van meineed door een politiemedewerker in het onderzoek naar de dood van een 25-jarige vrouw uit Amsterdam.Dit schrijft De Telegraaf.

De vrouw werd vorig jaar april overreden door een trein in Heerhugowaard. Volgens politie en justitie betrof het zelfmoord. De familie zegt echter dat moord niet is uitgesloten en dat het recent gesloten politieonderzoek ‘een grote rommel’ is.

De advocaat stelt dat één van de agenten in de zaak “uit zijn duim gezogen” heeft dat hij een handgeschreven briefje vond met daarop de treintijden, de looproute naar de plek waar ze is overreden en iets over een ‘hekwerk’ rond de spoorrails. Dit zou het bewijs zijn voor de zelfmoord.

Maar op dat bewuste briefje stonden die gegevens niet. “Eerst wordt een looproute verzonnen en later ook nog eens een ‘hek’. Dat een senior ambtenaar van politie dergelijke feiten verzint, en daarmee de toedracht in een zaak beïnvloedt, is buitengewoon ernstig en echt onacceptabel,” aldus de advocaat in de aangifte.