Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

19-11-2014 19:28

“Wij houden in Fryslân van het shirtje in de broek en opgetrokken kousen. Lasse was anders. Hij had lang haar en kwam al snel met plakplaatjes aan. Dat wekte wrevel bij de directie. Er werd geregeld gezegd dat hij toch echt eens naar de kapper moest gaan.”

Gertjan Verbeek vertelt in het Friesch Dagblad hoe belangrijk het uiterlijk is bij SC Heerenveen.

 

“Als je het nieuws presenteert, hebben mensen meestal een tweedimensionaal beeld van je. Ze zien alleen je serieuze kanten en staan er niet bij stil dat je ook helemaal los kan gaan. Ik hou van hiphop en bij een beetje goed concert sta ik vooraan mee te springen.”

Mustafa Marghadi leert ons in de Avrobode dat ook NOS’ers losgaan.

 

“Ik las in de krant dat ‘vrouwen geen zin meer hadden in seks’. Het gaat over vrouwen in en na de overgang. Nou dat is echt schandalig! Vrouwen die getrouwd zijn moeten gewoon vrijen als hun man dat wil. Dat is een verplichting. Anders hadden ze maar niet moeten trouwen. Zo is dat. Dat vinden wij mannen.”

Willibrord Frequin heeft naar eigen zeggen nog maar 1x sex per dag.

 

“Mannen moeten kunnen vrijen als ze dat willen. Anders ontregel je de relatie. Vrouwen zich best eens wat meer opofferen. Kijk, is je vrouw ziek, of is haar moeder overleden, dan houdt het even op. Maar nu maken veel vrouwen er zich te makkelijk af. Dom, heel dom. Zo drijf je ons in de armen van een maîtresse of een hoer.”

Andermaal Willibrord Frequin, de man die er naar eigen zeggen nog dagelijks bovenop mag thuis.

 

“Wij doen alles voor onze vrouwen. We zijn lief en zorgzaam, we geven ze regelmatig een bos bloemen, zeggen dat ze de mooiste en liefste vrouw van de wereld is, we houden de deur voor ze open, zeuren bijna nooit en in veel gevallen zorgen we ook nog eens voor het geld. Nou daar mag een man toch wel een kleine ‘tegenprestatie’ voor verwachten?”

Willibrord Frequin nogmaals.

 

“Als ik zoiets hoor gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen.”

Een rapport over de toekomst van zzp’ers verschijnt een stuk later dan gepland. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) heeft dat woensdag gezegd in de Tweede Kamer. Volgens de minister komt de vertraging doordat het een ‘gecompliceerde materie’ betreft. Maar D66-Kamerlid Steven van Weyenberg denkt dat het kabinet het rapport ‘over de verkiezingen heen tilt’. Op 18 maart worden nieuwe Provinciale Staten gekozen, die op hun beurt de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen. Volgens Van Weyenberg wil het kabinet voor die tijd de kiezers niet met slecht nieuws confronteren.

Bankenexpert Peter Verhaar waarschuwt.Jordan Belfort, de man die duizenden beleggers oplichtte en zelf bijna ten onder ging aan drank, seks en drugs is in Nederland.De oud-zwendelaar benadrukt nu het belang van ethiek.

 

“Het staat buiten kijf dat mensen die woonachtig zijn in Nederland hun best moeten doen om de taal te leren. Dit kabinet doet dat echter door mensen te straffen. Deze wet sluit mensen uit.”

Tunahan Kuzu legt uit waarom hij tegen een PvdA-wetsvoorstel stemt.