Studentenrecept: kikkererwtenburger

19-11-2014 14:56

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

HOI! Gisteravond at ik gruwelijk lekker. Eigenlijk had ik donderdag al het plan om ‘s avonds kikkererwtenburger te maken, maar ik was een beetje vergeten dat ik én ‘s ochtends al met RTV Noord Holland zou gaan koken (en dat niet om 8 uur al opeten) én dat ik donderdagavond naar een voorstelling in DeLaMar zou gaan. Dus uiteindelijk at ik niet thuis, maar had ik per ongeluk wel alle ingrediënten al in huis. En dus at ik zaterdag mijn zelfgemaakte kikkererwtenburger. En het was het wachten meer dan waard want ooooh wat is dit lekker.

Nodig voor één persoon: 200gr kikkererwten (zo’n klein blikje) – een handje gezouten cashewnoten – 1 flinke eetlepel Versteegen kikkererwtenburgerkruiden (jemig, dit woord) – 1/2 avocado – 1 kaiserbroodje – 1 kleine tomaat – olijfolie – peper&zout – veldsla – YoFresh of mayo

De rest van het recept vvind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.