De Grote Blinde Vlek van Links

21-11-2014 10:38

Verdorie zeg…links Nederland schijnt het gewoon echt niet te willen snappen uit welke bron de PVV is opgeborreld. En daaraan gekoppeld: hoe het toch kan dat de PvdA in een bodemloze put dreigt te verdwijnen. 

Dat gevoel bekroop me bij lezing van een opiniestuk in de Volkskrant van Menno Hurenkamp, hoofdredacteur van S & D van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

Het gaat slecht met links, omdat rechts linkser wordt, luidt de kop van het best zinnige artikel. Best zinnig, op één passage na – toevallig wel de meest cruciale:

 

“Hoe dan ook zouden progressieven in Nederland enorm geholpen zijn met een imam zus of zo die een fikse fatwa uitspreekt over ‘Het klimaatdebat’. Zijn de moslims tegen het milieu? Nog dezelfde dag zou de PVV zeggen: alleen elektrische auto’s het land in en Shell eruit. De overwegingen van D66 en de VVD om delen van de linkse agenda over te nemen zijn net wat minder cynisch.”

 

Aha.

Laat ik het even vrij vertalen: de PVV kiest op alle onderwerpen de positie die tegen moslims is. Als ze daarbij tegen standpunten oplopen die toevallig overeenkomen met die van de linkse gewone man, zijn ze niet te beroerd (‘cynisch’) om die over te nemen. Alles is geoorloofd in de jihad tegen de islam.

Wel, knappe koppen van de PvdA: het is net andersom.

Gutmenschen

De PVV kiest de standpunten van de gewone man/vrouw, van Jan Modaal & Grietje Gemiddeld. En één van die standpunten is: de buik vol van te massale immigratie en de toenemend dwingende rol van de islam in Nederland. Maar de PVV heeft heel veel standpunten die, in mijn bescheiden gewone-man- meningkje, voortkomen uit oprechte bezorgdheid voor de ‘normale’ Nederlander, de stereotype hardwerkende ‘arbeider’ met de smalle beurs, een gemiddelde (of lage) opleiding en het hart op de juiste plaats.

 

‘Sargasso.nl is een bolwerk van hardcore wegkijkers bij alles wat integratie raakt’

 

In mijn stukje over de Gutmenschen betoogde ik het al: de PVV en de SP liggen veel dichter bij elkaar dan menigeen denkt. En met ‘menigeen’ bedoel ik vooral de linkse opiniemakers, de Wiardi Beckman-denkers, de Grachtengordeldieren met een betonnen plaat voor de kop, de elitaire consultants, bestuurders en regenten die de PvdA voeden en het maatschappelijk debat in een verstikkende ijzeren klem houden – maar totaal niet meer weten wat er op de ‘werkvloer’ leeft.

De Grote Blinde Vlek

Ik introduceer de term De Grote Blinde Vlek van Links. Wrijven in die vlek – ik doe het hardnekkig en vastberaden – doet pijn, en elitair losgezongen links heeft maar één antwoord: ontkennen, tegen de klippen op, en kritische tegenstemmen royeren. Alles om dat tegengeluid, de stem van de werkelijkheid, maar niet te hoeven horen.

Zie het kaltstellen van de Turkse PvdA-leden Kuzu en Öztürk. Wat er ook van hun standpunten zij (iets voor een ander artikel): de PvdA wil geen debat, de PvdA wil dat hun door een klein clubje partijbonzen gesmede standpunt het ijzeren denkframe wordt voor iedereen. Dat is kennelijk belangrijker dan het adagium dat volksvertegenwoordigers ‘zonder last of ruggenspraak’ opereren. Volks-vertegenwoordigers, beste PvdA.

Sargasso.nl

En toevalligerwijs liep ik zelf gisteren ook weer tegen die paniekerige ontkenningsreflex op. Website Sargasso, een bolwerk van hardcore wegkijkers bij alles wat integratie raakt, legde me een ban op voor een jaar. Een verbod dus om het komende jaar te reageren op daar geplaatste artikelen. Na bekendmaking van dat verbod werd de discussie ook meteen gesloten. Hoe typerend.

Volkspartij

Maar ik voorspel links Nederland: de stem van Jan Modaal en Grietje Gemiddeld valt niet meer te smoren. Het geluid sijpelt door alle kieren en gaten, het komt van links en van rechts, van boven en – vooral! – van onder. Net zo lang tot zelfs de Haagse kaasstolp, de Wiardi Beckman Stichting, het Grachtengordelreservaat en de hautaine regentenklasse het doorkrijgen: de PVV is meer dan een opportunistische onderbuikspreekpop die standpunten enkel omarmt om moslims te kunnen dwarsbomen. De PVV is, met de SP, de enige ware volks-partij van Nederland.