Binnenland

Moszkowicz op zwart zaad

26-11-2014 06:23

Het gaat niet goed met Bram Moszkowicz, schrijft De Telegraaf. Als de kortgedingrechter in zijn nadeel oordeelt, worden zijn bezittingen op 3 december openbaar geveild.

De ex-advocaat zou volledig aan de grond zitten.Er melden zich steeds meer schuldeisers, terwijl al zijn inkomsten direct naar de Belastingdienst vloeien. Die liet begin november opnieuw beslag leggen voor 300.000 euro, bleek dinsdag in een kort geding tussen de ex-advocaat en zijn voormalige raadsman Gabriel Meijers. Deze stond Moszkowics bij in de tuchtzaak die er toe leidde dat hij zijn beroep niet meer mag uitoefenen.

Het beslag van de Belastingdienst is volgens de advocaat van Moszkowicz de reden dat Moszkowicz Meijers niet kan betalen. Met een kort geding probeerde de ex-advocaat een executieveiling tegen te houden. De spullen zijn volgens zijn advocaat primaire levensbehoeften.

Moszkowicz kan nog meer declaraties van Meijers verwachten. “De nota van 16.000 euro is alleen voor de procedure in eerste aanleg. De rekening voor het hoger beroep heeft Meijers nog niet verzonden”, aldus Meijers’ advocaat Klaas Luijten.