Burgemeester Zoetermeer ‘gaf’ directeur Omroep West verboden bonus

27-11-2014 07:18

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) doet onderzoek naar een bonus die de directeur van Omroep West vorig jaar heeft gekregen. Dat meldt de Volkskrant. De directeur kreeg het extraatje voor goed functioneren, maar bonussen bij semipublieke instellingen zoals omroepen zijn sinds het groene licht voor de Wet normering topinkomens (WNT) van eind 2011 verboden.

Volgens de president-commissaris van Omroep West, Charlie Aptroot, is de bonus verdiend omdat de directeur goed functioneert. Die verklaring is opmerkelijk, omdat Aptroot als burgemeester van Zoetermeer zelf een prominente vertegenwoordiger is van dat openbaar bestuur.

Het voormalig VVD-Kamerlid wil niet reageren op de vraag of er sprake is van een dubbele pet, als de burgemeester van een grote stad in de regio ook president-commissaris is van de regionale omroep, die onder meer de taak heeft het bestuur te controleren . “Het is bij Omroep West goed geregeld,” is het enige wat hij erover kwijt wil.

Omroep West heeft de bonus niet apart opgegeven. Aptroot heeft inmiddels wel bevestigd dat in de beloning van 179 duizend euro van directeur Gerard Milo een bonus zit, van 13.844 euro.

De bonus is opmerkelijk, omdat Omroep West vorig jaar 337.000 euro in het rood eindigde. Ook werden de luistercijfers van de omroep voor Zuid-Holland vorig jaar wel iets beter, maar daalden de kijkcijfers.