Politiek

Terugkijken: Limes030 over deeleconomie

30-11-2014 15:16

Op 30 november staat Limes030 in het teken van deeleconomie. Dankzij internetplatforms als Airbnb, thuisafgehaald, Peerby en mywheels kunnen mensen heel makkelijk huizen, maaltijden, gebruiksvoorwerpen en auto’s – meestal tegen een vergoeding – delen met een ander. De gemeente Utrecht omarmt deeleconomie met de slogan Explore Utrecht like a local.

Welke kansen biedt deeleconomie, wat zijn de valkuilen, is het duurzaam en sociaal of is het ouderwets commercieel verpakt in een hip jasje? Wat betekent het voor ondernemers als hoteleigenaren, (auto)verhuurbedrijven en de maakindustrie? Hoe gaat de overheid om met deze nieuwe ontwikkeling? Deeleconomie staat nog in de kinderschoenen. Is het een hype of zet het door?

We praten erover met oa: Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (Groenlinks), prof dr Koen Frenken, hoogleraar innovatieve studies die onderzoek doet naar deeleconomie aan de Universiteit Utrecht, de oprichter van peerby.nl Daan Weddepohl, D66 gemeenteraadslid Jony Ferket en Bart Blikman, general manager van het Carlton President Hotel Utrecht en bestuurslid hoteloverleg HOST. En natuurlijk is ook columnist Jeroen Weghs aanwezig.

De presentatie is in handen van innovatiestrateeg, romanschrijver en columnist Marianne Zwagerman. Live vanaf 15.30 vanuit ‘t Hoogt.