Regio

Agent boos na vrijlaten inbrekers die collega mishandelden

01-12-2014 12:23

Twee inbrekers die afgelopen zaterdag een agent hebben geslagen, staan weer op vrije voeten. Dit tot ongenoegen van agente Danielle Michiels.

Reactie agente

In een reactie op haar tweets zegt Michiels tegen ThePostOnline: “Wanneer we als politie goed werk leveren door iemand te arresteren na een woninginbraak, dan frustreert het enorm als iemand daarna niet wordt voorgeleid. Zeker wanneer een collega bij die aanhouding op het gezicht is geslagen. Er wordt regelmatig aandacht gevraagd voor geweld tegen ambtenaren en dus verbaas ik mij enorm dat de inbrekers nu alweer op vrije voeten zijn gesteld.”

“Meneer Opstelten roept van alles, bijvoorbeeld dat er strenger gestraft moet worden wanneer een ambtenaar wordt mishandeld. Er liggen allerlei protocollen klaar, maar in de praktijk worden die lang niet altijd nageleefd.”

“Meneer Opstelten roept van alles, bijvoorbeeld dat er strenger gestraft moet worden wanneer een ambtenaar wordt mishandeld. Er liggen allerlei protocollen klaar, maar in de praktijk worden die lang niet altijd nageleefd. Deze verdachten hadden gewoon voor de rechter-commissaris moeten verschijnen, vind ik. En voor de duidelijkheid, ik ben persoonlijk niet bij deze zaak betrokken en heb goed nagedacht voordat ik deze berichten heb getweet. Er wordt van ons verwacht dat we twitteren over ons werk, daar is dit ook een onderdeel van.”

Reactie OM

Woordvoerder Buijs van het Openbaar Ministerie stelt dat er “geen gronden waren om de verdachten in voorlopige hechtenis te houden”. De twee zullen zich in een later stadium alsnog voor de rechter moeten verantwoorden voor hun daden. Verder wil het OM niet inhoudelijk ingaan op de tweets van Michiels.