Nieuws

Blendle krantenoverzicht 3 december

03-12-2014 08:59

De Telegraaf: Möllenkamp chanteerde medeplegers
Vandaag wordt ex-Rochdale-directeur Hubert Möllenkamp samen met zijn vrouw voor de rechter gedaagd. Uit vertrouwelijke correspondentie, in handen van De Telegraaf, blijkt dat hij het afgelopen jaar voormalige zakenpartners van de woningcorporatie chanteerde. Als niet op zijn eisen werd ingegaan, zou hij belastende verklaringen aan justitie geven.

Trouw: ‘Molukse wijk, alleen Molukkers’
De verf op de gevel van Ebbingestraat 37 in Hoogeveen liegt er niet om. Melanie Tanger-Tuasuun, woordvoerder van de Molukse woonvereniging: ‘Wij zeggen absoluut niet dat wij geen niet-Molukkers in de wijk willen. Er wonen ook Nederlanders in de wijk, maar die zijn getrouwd met een Molukker. Zo is er toch een Molukse relatie.’ Welkom in Venesluis, de Molukse wijk in Hoogeveen.

nrc.next: ‘Zit hier al iemand?’
De strijd om een flexplek wordt bikkelhard gevoerd. ‘Ik ken mensen die dagen lopen te aasgieren tot ze ergens kunnen inloggen. Bij ons doet een vacante werkplek al gauw zo’n twee ruggen per maand op de zwarte markt.’ Toch zijn er ook voordelen betoogt Japke-d. Bouma.

de Volkskrant: En toen had Ewald Engelen opeens alles verkeerd gedaan
Wetenschapper Ewald Engelen nam in zijn laatste boek een niet onderbouwde namenlijst op van een liegende en bedriegende schaduwelite, de groep die volgens Engelen niets heeft geleerd van de crisis en louter op zelfbehoud uit is. Een storm van kritiek was het gevolg. Voor- en tegenstanders over de man en de kwestie.

krantjes 3 december

De Standaard: Het was de Vlaamse kiezelsteen die de Fyra haar nekschot gaf
Hoe kon het zover komen dat de miljardenkostende hogessnelheidstrein tussen Amsterdam en Brussel na ruim een maand alweer van het spoor werd gehaald? Het boek De Ontsporing legt het Nederlandse falen pijnlijk bloot. De Belgen hebben het slimmer gespeeld: ‘De Nederlanders hebben het Fyra-fiasco vooral aan zichzelf te danken. Maar de harde houding van de Belgen duwde hen nóg dieper de put in.’

BN/DeStem: Dit is een profvoetballer, maar dan wel in Kazachstan
Geld maakt Desley Ubbink gelukkig in Kazachstan. Een 21-jarige jongen uit Roosendaal voetbalt in het land dat hij eigenlijk alleen kende van Borat. Hij zag er corruptie en matchfixing. “De trainer zei dat het team goed draait zonder mij, maar we verloren alles. Weet je, het gaat daar niet alleen om goed voetballen.”

NRC: Pinnen? Dat kan. 6,5 kilometer verderop
De warme bakker, de supermarkt en nu ook de pinautomaat. Er verdwijnt steeds meer uit dorpen zoals Wanneperveen. En bijpinnen kan vrijwel nergens. Niet bij de voetbalclub, niet bij de minicamping en niet bij de bed & breakfast. Alleen bij slager Lantinga wil het nog weleens lukken.

de Volkskrant: Drinkende jongeren presteren niet slechter
Volgens een nieuw onderzoek is er geen bewijs dat jongeren slechter gaan presteren door alcoholgebruik, zo staat vandaag op de voorpagina van de Volkskrant. Een langlopende studie onder 2.230 Nederlandse jongeren laat zien dat drinkers niet slechter functioneren dan niet-drinkers als het gaat om geheugen, impulscontrole en concentratievermogen.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle