Interview

Echt een kind van je vader

03-12-2014 11:31

Als vrouw mag ik veilig zeggen dat Alma Mathijsen een hele mooie vrouw is, zonder dat ik daarmee misschien afbreuk doe aan haar kwaliteiten. Want die heeft ze ook: ze begon al op haar 18e met schrijven voor website Spunk, studeerde Creative Writing in New York, studeerde in 2011 af aan de Gerrit Rietveld Academie (richting Beeld & Taal) en schreef regelmatig voor o.a. het Parool, nrc.next, Das Magazin en andere titels. Sinds eind oktober ligt haar nieuwe roman, “De Grote Goede Dingen”, in de winkel.

Wat doe je veel!
“Het gekke is dat ik altijd het gevoel heb dat ik veel te weinig doe. Ik denk dat ik toch een soort onrust in me heb die gestild wil worden – en dan ga ik aan het werk. En blijkbaar heb ik genoeg ideeën om die daadwerkelijk uit te voeren.”

Alma’s keuze voor het schrijversvak is een heel bewuste. Op haar zestiende begon ze bij de schoolkrant, “maar eigenlijk puur omdat een jongen tegen me had gezegd dat ik dan de les kon missen.” Wonder boven wonder bleek het ook nog eens heel leuk. Toen ze werden verkozen als Schoolkrant van het Jaar, kwam ze bij het Parool terecht. De rest is geschiedenis.

Lees het hele interview op FreshPost.