Haagse grabbelton

Oud-NOS-correspondent die PvdA-kandidaat was nu EU-fractievoorlichter voor de PvdA

03-12-2014 18:23

Ja, dat is een lange kop inderdaad. En hij had nog langer moeten zijn maar dat paste niet. Er had eigenlijk moeten staan: “Oud-NOS-correspondent die PvdA-kandidaat was nu EU-fractievoorlichter voor de PvdA (de baan die zijn ex-vrouw al eerder had maar moest opgeven omdat ze ervandoor ging met PvdA-delegatieleider Thijs Berman)” En dat had zéker niet gepast!

Sneijder persvoorlichter PvdA in EP

Maar goed, we willen u het nieuws niet onthouden: Paul Sneijder is per 1 januari de persvoorlichter ad interim van de PvdA-delegatie in het Europees Parlement. Hij vervangt huidig persvoorlichter Geert van der Varst (34), die per 1 januari woordvoerder van het partijbureau en partijvoorzitter Hans Spekman wordt. Tegelijkertijd zal een sollicitatieprocedure worden gestart voor de functie van PvdA-persvoorlichter in het Europees Parlement.

Ex-vrouw had die job al eerder

Sneijder was 28 jaar verslaggever voor de NOS, waaronder 14 jaar in Brussel. Bij de afgelopen Europese verkiezingen stond Sneijder opeens als kandidaat op de Europese lijst voor de PvdA. Dat hij nu persvoorlichter van de fractie wordt is pikant omdat zijn voormalig echtgenote als voorlichter van de PvdA-Eurodelegatie een relatie kreeg met toenmalig delegatieleider Thijs Berman en moest opstappen. Sneijders ex-vrouw woont nu samen met Berman.

Wraak kan zoet zijn, zo lijkt het.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap. Deze kruimel kwam echter uit Brussel.