Binnenland

Bericht van mr. Meijers, de oud-advocaat van mr. Moszkowicz

04-12-2014 19:12

Bericht in de TPO- inbox van advocaat Gabriël Meijers, de advocaat die beslag liet leggen op de spullen van gevallen strafpleiter Bram Moszkowicz. De zaak is inmiddels opgelost, toch wil Meijers nog wat kwijt. Zijn bericht leest u hier onder.

“Ik vind het jammer dat Mr Moszkowicz met mij op geen enkele wijze heeft willen spreken over het geschil dat wij hadden. Toen iedere reactie op mijn rekening en de aanmaningen uitbleef heb ik mijn vordering ter incasso uit handen gegeven. Bij de kantonrechter had Bram de gelegenheid verweer te voeren, hij is niet verschenen.

In verband met de incassoprocedure heb ik geprobeerd iedere publiciteit te voorkomen. Tot mijn spijt en verbazing werd namens mr. Moszkowicz bij de behandeling van het door hem aangespannen kort geding niet om een besloten zitting gevraagd. Het gevolg hiervan was dat de zaak breed in de pers werd uitgemeten.

Wat betreft mijn nota: het gaat om een rekening tegen een zeer bescheiden afgesproken honorarium alleen voor de behandeling in eerste aanleg. De rekening voor hoger beroep heb ik nooit verzonden. Wat betreft de veiling van de inventaris: het aankondigen daarvan was uitsluitend om betaling te stimuleren, tot veiling zou ik nooit zijn overgegaan, al was het maar vanwege de daaraan verbonden kosten zonder dat daar baten tegenover stonden.

Ook voordat de heer Gordon in beeld kwam wist ik dat mijn rekening betaald zou worden.

Vriendelijke groet,

Gabriel Meijers

P.S. U kunt zich vrij achten deze sms aan de heren Moszkowicz en van den Heuvel door te sturen.”

 

meijers moszkowicz

Links Meijers, rechts Moszkowicz

Woensdag werd bekend dat de veiling van huisraad en schilderijen van voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz van de baan is. Meijers had nog geld tegoed van Moszkowicz en wilde de spullen laten veilen. Hij liett weten dat ‘tot tevredenheid van beide partijen’ een schikking is getroffen. Een deurwaarder dreigde de woning van de voormalig advocaat woensdagochtend leeg te halen. Advocaat Meijers wilde de spullen van zijn ex-collega, die na tuchtzaken van het tableau werd geschrapt, op een veiling laten verkopen om een openstaande rekening wegens juridische bijstand te vereffenen.

De Telegraaf meldde eerder dat zanger Gordon hem te hulp zou zijn geschoten door Moszkowicz 15.000 euro te lenen.

Lees ook

Advocaat van Moszkowicz dagvaardt burgemeester Van der Laan en deurwaarder