Buitenland

ISIS onthoofdt kinderen die zich niet wilden bekeren

08-12-2014 13:23

Strijders van IS(IS) zouden in Irak een viertal kinderen hebben onthoofd die zich niet wilden bekeren tot de Islam. Dat claimt een Britse priester, Cannon White, zo schrijft PowNed op basis van berichtgeving in The Mirror. Een vader werd gevraagd zich te bekeren of te sterven, hij bekeerde zich tot de Islam en belde later huilend de priester op met de vraag of Jezus nog wel van hem hield. Vier kinderen zouden geweigerd hebben zich te bekeren.

Onthoofdingen van kinderen

De vier kinderen zouden volgens de Mirror hun liefde voor Jezus hebben uitgesproken, “We houden van Jezus, hebben altijd van hem gehouden en hij is altijd bij ons geweest”, een overtuiging die ze met de dood moesten bekopen.

Eerder maakte de International Business Times al gewag van gruwelverhalen over de daden van IS. Bruut geweld zou aan de orde van de dag zijn, waarbij strijders inwoners straffen voor ‘overtredingen’ van regels die zij zelf niet naleven. Een voormalig bodyguard van een IS-leider vertelde dat het aantal gruwelijkheden dat hij gezien heeft te lang is om op te noemen. Volgens hem werden eens kinderen voor de ogen van hun ouders onthoofd, waarna hun hoofden buiten het toevluchtsoord werden gehangen als waarschuwing.