Media & TV

Ophef over spotje Jumbo

08-12-2014 07:21

Zwarte Piet is het land weer uit, dus moest er snel een nieuw onderwerp komen waarover ophef kon ontstaan. Dit lijkt nu de nieuwe reclamespot van supermarktketen Jumbo te zijn. In deze drie minuten durende spot, die zondag voor het eerst werd uitgezonden, zingen tal van bekende Nederlanders ‘Samen vieren we Kerst’. Jumbo wil hiermee geld ophalen voor de voedselbank.

Meningen verdeeld

De meningen over het spotje zijn enorm verdeeld. Sommigen vinden dat de artiesten beter een deel van hun gage kunnen doneren, anderen vinden het initiatief juist geweldig. Onder het spotje een bloemlezing van tweets over het reclamefilmpje.

Ophef!

Update 10.40 – Nog meer ophef! Rapper Lange Frans verklaarde vanmorgen bij 100%NL dat hij geld heeft ontvangen om mee te doen aan de commercial. Volgens Frans mochten de BN’ers kiezen of zij hun honorarium wilden ontvangen, of het aan een goed doel wilden schenken.

De Jumbo spreekt dit tegen. Volgens de supermarktketen kregen de artiesten slechts een onkostenvergoeding, hetgeen door het management van Jan Smit wordt bevestigd. “Ze hebben ons een kleine onkostenvergoeding betaald, maar dat mag geen naam hebben. We hebben afgesproken ons niet uit te laten over bedragen, maar laten we het erop houden dat we onze diesel ervan hebben kunnen betalen”, aldus Aloys Buijs tegenover ThePostOnline.

Beluister hier de reactie van Lange Frans: