Binnenland

Vriendin crimineel doodgeschoten

09-12-2014 06:24

De vriendin van een crimineel die een grote rol speelt in de Amsterdamse onderwereld, is gisteravond in Amstelveen doodgeschoten. Deze H. is een vermoed kopstuk van de organisatie rond wijlen Gwenette Martha. Zelf zit hij al een tijd ondergedoken, uit vrees voor een aanslag op zijn leven. Dat meldt het Parool maandag.

De politie heeft de identiteit van het slachtoffer niet bevestigd, maar bevestigt wel dat de liquidatie waarschijnlijk te maken heeft met de vete in de onderwereld. Het slachtoffer werd meerdere keren geraakt, rond half acht op de Beeckestijn in Amstelveen.

H. werd in 2013 genoemd in een tip aan de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE), waarin iemand gedetailleerd uitlegde dat H. samen met twee anderen van plan zou zijn geweest een liquidatie uit te voeren. Een van die anderen was een neef van Martha, de ander Noufal ‘Noffel’ F., die door opsporingsdiensten wordt gezien als een van de schutters tijdens de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt, waarbij twee jongemannen om het leven kwamen.

Na de schietpartij werd ongeveer een kilometer verderop een auto in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar twee andere auto’s.

De politie doet grootschalig onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.