Nieuws

Blendle krantenoverzicht 10 december

10-12-2014 09:11

De Telegraaf: “We kunnen helaas niet beloven dat dit morgen stopt”
De liquidatiereeks in Amsterdam en omstreken lijkt niet te stoppen. Voor het eerst in de Amsterdamse onderwereldvete werd eergisteren zelfs een vriendin van een kopstuk van de zogenoemde Mocro-maffia geliquideerd. De politie predikt nuchterheid, maar: “Het is beangstigend te zien hoe beroerd ze soms met die wapens omgaan.”

nrc.next: De CIA martelde er op los, maar zonder resultaat
Bij sommige verdachten werd voeding via de anus ingebracht of ze moesten naakt rondjes lopen. Bij anderen werden hun vrouw en kinderen bedreigd. Bepaald geen sjieke verhoormethodes, die overigens helemaal niks opleverden. Niet één aanslag is er, voor zover bekend, mee voorkomen.

AD: ‘Stephan voelde precies aan wat Rutte wilde’
Ribbroek, jasje, dasje. ‘Hij heeft iets Brits, doet me aan Mr. Bean denken.’ Conservatief. Katholiek. Én homoseksueel. ‘Voor mannen als hij is het woord onkreukbaar uitgevonden.’ Van CDA-spindoctor tot de nieuwe baas van de Rijksvoorlichtingsdienst: Stephan Schrover, de man die weet wat Rutte wil.

De Standaard: Nemmouche toch geen ‘lone wolf’?
Waarom vluchtte Mehdi Nemmouche naar Marseille nadat hij in het Joods Museum in Brussel drie mensen had vermoord? Wilde hij daar een aanslag plegen? Of wilde hij de oversteek maken naar Noord-Afrika? Nee, hij wilde onderduiken bij ‘vrienden’. Die zijn nu opgepakt.

krantjes 10 december

 

Het Parool: Optimisten leven langer en gezonder
Uit langjarig onderzoek blijkt dat optimisten gemiddeld langer leven, tachtig procent minder kans op hart- en vaatziekten hebben en succesvoller zijn in hun werk. ‘Kijk, dood gaan we allemaal, dus daar hoef je je niet druk om te maken.’

NRC: Het VIVA Forum op tv, waarom niet?
De baas van Sanoma en SBS, Peter de Mönnink, ziet het al helemaal voor zich. Het VIVA Forum op tv, op Net5. Evenals Libelle TV, maar ook NU.nl kan crossmediaal. ‘Wij denken na over NU.nl op tv. Een kijker die kort en krachtig nieuws wil, kunnen we wel bedienen.’

BN/DeStem: Zij is het meest effectieve kamerlid van 2014
Met een straatlengte voorsprong op de concurrentie mag Vera Bergkamp (D66) zich dit jaar kronen tot Tweede Kamerlid van het Jaar. Wat maakt haar zo goed?

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle