Nieuws

Blendle krantenoverzicht 11 december

11-12-2014 09:10

de Volkskrant: Hoes was een charmante liberale wonderboy
Het manusje-van-alles in de Brabantse politiek, geveld door de verborgen camera van PowNews. Van gemeenteraadslid in Den Bosch tot lid van de Provinciale Staten, Onno Hoes was het allemaal. Maar zijn hunkering naar een burgemeesterspost bleef. Een prachtig profiel van de politicus Hoes.

De Standaard: Gevangenenruil tussen Turkije en IS leidt tot diplomatieke rel
Hoe was het mogelijk dat Turkije ’s werelds meest gevreesde terreurgroep ertoe had weten te bewegen 46 gijzelaars heelhuids te laten gaan? Er is niet betaald, benadrukte de overheid. Maar nu blijkt dat IS in ruil 180 strijders kreeg.

De Tijd: Waarom is de Primark zo goedkoop?
Zo hip als H&M en zo goedkoop als Zeeman, dat is in een notendop het verhaal van de Ierse modeketen Primark. Nu ook onze zuiderburen weglopen met de winkelformule vond De Tijd het de moeite waard om uit te zoeken wat de Primark precies zo goedkoop maakt.

Trouw: Martelen was in ‘bananenrepubliek Polen’ prima zolang Amerika betaalde
Vijftien miljoen dollar. Zoveel kostte het om in Polen terrorismeverdachten te mogen martelen. Inclusief slaan, voedsel door de anus en waterboarding. Heel veel waterboarding.

krantjes 11 december

de Volkskrant: ‘Hij tikt zoektermen in. Messteek. Messteek hartstreek. Killing people. Killing methods’
Simone vertelt haar man op vakantie in Italië dat ze geen toekomst meer ziet in hun relatie. Zijn stoppen slaan compleet door. Nu dreigt hij vrij te komen. Een reconstructie van de gruwelijke partnermoord in Barendrecht.

NRC Handelsblad: Keert Pauw in maart wel terug op tv?
‘Sinds een ruime week duiken ze ineens weer op: de zeldzame ziektes, slachtoffers en nabestaanden, lekkende borstimplantaten, zelfmoordenaars en misdaadverhalen.’ Maar is het genoeg om het tij te keren voor de talkshow van Jeroen Pauw? Televisierecensent Hans Beerekamp vraagt het zich af.

nrc.next: Wie saboteerde een kerncentrale 5 kilometer van de Nederlandse grens?
De helft van de Belgische kerncentrales ligt op dit moment stil vanwege een mankement. Maar dat reactor 4 van kerncentrale Doel stilligt, dat is verontrustend. Er is namelijk sabotage gepleegd. Wie het heeft gedaan, is na vier maanden nog steeds volstrekt onduidelijk.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle